Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ņemot vērā, ka masu vakcinācijas centri ir gatavi darbam, Veselības ministrija (VM) aicina seniorus zvanīt uz tālruni 8989, kur viņi saņems informāciju, kā pieteikties uz vakcīnu viņiem tuvākajā vakcinācijas centrā, portālam "Delfi" vēstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Tāpat VM aicina arī senioru tuviniekus parūpēties par saviem radiniekiem un izmantot brīvdienas, lai palīdzētu viņiem nokļūt vakcinācijas centrā.

"Līdz šim ilgi gaidījām vakcīnas un veidojām vakcinācijas centru jaudas, šajā Lieldienu nedēļā esam gatavi testa režīmam un varam vakcinēt seniorus vecumā virs 70 gadiem un iedzīvotājus ar hroniskām slimībām. Šajās brīvdienās centros īpaši gaidām seniorus vecumā virs 70 gadiem, kas vēl nav pieteikušies vakcīnai vai vakcinēti. Aicinu arī tuviniekus parūpēties par saviem vecvecākiem vai vientuļajiem kaimiņiem, palīdzēt viņiem pieteikties un nokļūt tuvākajā liela mēroga vakcinācijas centrā," aicina veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Lieldienu brīvdienās: sestdien, svētdien un pirmdien Latvijā strādās 12 liela mēroga vakcinācijas centri. To izvēlētais darba laiks un dienas atšķiras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!