Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieks Edgars Gulbis konvojēšanas laikā izlaužas no pa Vanšu tiltu braucošas policijas automašīnas un ielec Daugavā. Šis dīvainais notikums rada plašu atbalsi publiskajā telpā, un ažiotāžu pastiprina informācija, ka, iespējams, atrodoties apcietinājumā, Gulbis ticis spīdzināts un sazāļots.

Gulbja stāsta sakarā premjers Kalvītis aši apspriežas ar tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem un
paziņo Latvijas tautai satriecošus jaunumus
- Latvijā darbojas nopietns organizētās noziedzības grupējums, ko veido bijušie un esošie valsts drošības iestāžu darbinieki. Premjers zina stāstīt, ka šis noziedzīgais grupējums galvenokārt nodarbojas ar naudas izspiešanu, krāpšanu un citiem noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti.

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas Kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto spridzināšanas tiek apcietināts uzņēmējs Raimonds Štālbergs, kuram iepriekš bija konflikts ar Vaškeviča šķirto sievu Ināru Vilkasti par Štālbergam it kā nesamaksātajiem 2,1 miljoniem latu. Saistībā ar Vaškeviča apdraudējumu un viņa automašīnas spridzināšanu aizturētajam Štālbergam tiesa piemēro apcietinājumu uz 30 dienām.

Premjers Aigars Kalvītis par konstatētiem finanšu pārkāpumiem operatīvo darbību līdzekļu izmantošanā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā ierosina disciplinārlietu pret KNAB priekšnieku Alekseju Loskutovu un uz izmeklēšanas laiku atstādina viņu no amata . Kalvītis tobrīd nenojauš, ka šādi iezvana savas trīs gadus ilgušās premjerēšanas galu.

Saeimas spīkers Indulis Emsis pārdomā un vairs neuzskata par vajadzīgu atkāpties no amata , bet darīšot to, ja tikšot "izvirzīta konkrēta apsūdzība". Emsis ir krietni satraucies par izveidojušos situāciju un apbrīnojami trāpīgi atrod izskaidrojošu alegoriju dzīvnieku pasaulē: "Šobrīd es esmu pele, un gaidu, kad kaķis teiks savu vārdu." Paiet nedēļa un Emsis paziņo par atkāpšanos un deputāta mandāta nolikšanu.

Pirms nepilna mēneša Dobelē pazudusī desmit gadus vecā meitenīte Diāna Kozlovska atrasta mirusi . Policijai ir pamats uzskatīt, ka meitenīte noslepkavota. Meitenītes līķis atrasts netālu no viņas dzīvesvietas, vietā, kura iepriekš vairākkārtīgi pārmeklēta. Saistībā ar Diānas slepkavību tiek aizturēta meitenītes māte un patēvs.

Kamēr augustā publicētās grāmatas "Tiesāšanās kā ķēķis" sakarā arvien vairāk izskan satraukti viedokļi, ko darīt, lai tiesu sistēma attīrītos, Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Valdemārs Šubrovskis startē ar paziņojumu, ka nav sevi atpazinis starp grāmatas personāžiem un sola aizstāvēt savu godu un cieņu ar visām likumīgām iespējām, ja kāda persona bez tiesiska pamata pārmetīšot viņam nelikumības vai ētikas pārkāpumus saistībā ar šo makulatūru. Viņa godība norāda, ka ne publicēto sarunu stils, ne izteiksmes vārdu lietošana, nedz arī valoda neatbilst viņa sarunu stilam un runas veidam.

Iebilstot pret valdības pieņemto "novadu karti", vairākas pašvaldības apsver iespēju vērsties Satversmes tiesā.

Ar visādām nacionālām nebūšanām neapmierināti cilvēki grib rīkot "Krievu maršu", to aizliedz, tāpēc pie Barklaja de Tolli pieminekļa notiek mītiņš "Krievu marša" atbalstam. Tajā piedalās aptuveni 150 cilvēki. Pasākuma dalībnieki tur plakātus ar tādiem lozungiem kā "Krievi nepadodas!", "Slava krievu tautai!", "Pilsonību visiem!" un citiem saukļiem, kas aicina cīnīties par krievu tautas tiesībām.

Inflācija sasniedz simbolisko divciparu atzīmi. Tiek konstatēts, ka vidējais patēriņa cenu līmenis augustā, salīdzinot ar iepriekšējā gada augustu, pieaudzis par 10,1%.

"Lattelecom" privatizācijai kā stratēģiskais partneris tiek piesaistīts privātais investīciju fonds "The Blackstone Group", kurš kopā ar pašreizējo "Lattelecom" vadītāju Nilu Melngaili dibinās uzņēmumu, kas atpirks "Lattelecom" daļas.

Par grandiozām cenām tiek piedāvāts būvēt jauno Nacionālās bibliotēkas ēku - "Gaismas pili". Kopā ar prognozējamo inflāciju un kredītu "Gaismas pils" būvniecības izmaksas, pēc būvnieku domām sasniegs attiecīgi 488 vai pat 555 miljonus latu.

"Digitālās televīzijas" kriminālprocesa virzītājs prokurors Edvīns Piliksers nolemj kriminālprocesu sadalīt , izdalot atsevišķā lietvedībā jaunu kriminālprocesu par krāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju, jo ir iegūtas jaunas ziņas par "Kempmayer Media Limited" īpašnieka - "Ratcliff Limited" – patieso labumu guvējiem. Procesa virzītājs arīdzan pieņem lēmumu par Jurģa Liepnieka saukšanu pie kriminālatbildības par noziedzīga nodarījuma organizēšanu, krāpšanu lielos apmēros un atkārtotu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Latvijas Televīzijas Ziņu dienestu pamet divi pieredzējuši žurnālisti - Odita Krenberga un Jānis Krēvics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!