Septembrī notikušajā Latvijas 90.gadadienai par godu rīkotajā talkā "Par tīru un zaļu valsti. Dāvana Latvijai 90.gadadienā" tika savākti pāri par 200 tūkstošiem atkritumu maisu. Par laimi izrādījās, ka daļa sabiedrības spēj mobilizēties ne tikai "Cola Mentos" salūtiem.

Foto šeit!

Tika nodibināta partija "Sabiedrība citai politikai", kuras pirmajā kongresā piedalījās aptuveni 350 cilvēki. Par partijas valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts ekonomists Gatis Kokins.

 Horvātijā, klātesot Valsts prezidentam Valdim Zatleram ar kundzi Lilitu, svinīgā ceremonijā Adrijas jūrā tika ielaists tankkuģis "Ainaži". Tādējādi starptautiski pazīstamākais Latvijas ekonomikas flagmanis "Latvijas kuģniecība" atjaunojis floti ar 14 moderniem kuģiem.

 Līdzekļu trūkuma dēļ tika slēgti kopumā 305 starppilsētu autobusu reisi. Reisu slēgšanu izraisījusi degvielas sadārdzināšana un nepietiekamās valsts dotācijas.

 Lietuvas tiesu sistēma radīja jaunu precedentu starptautiskās tiesvedības vēsturē:  Viļņas apgabaltiesa apmierināja Lietuvas lidsabiedrības "flyLAL-Lithuanian" prasību pret Latvijas nacionālo aviokompāniju "airBaltic " un Rīgas lidostu par negodīgu konkurenci un arestēja "airBaltic" īpašumus 199 miljonu litu vērtībā.

 

Rīgā notikušajā rokgrupas "Queen" un Pola Rodžersa koncertā uz vienu dziesmu pie bungām sēdās premjerministrs Ivars Godmanis.

 Foto šeit!

Septembra sākumā Latviju pārsteidza pamatīgas lietus gāzes, sevišķi cieta galvaspilsēta Rīga, kuras ielas pilnībā klāja ūdens, paralizējot auto un sabiedriskā transporta satiksmi.

Foto šeit!

"Hansabanka " nolēma, ka turpmāk sevi lūgs saukt par "Swedbank". Septembrī tika paziņots, ka nākamo mēnešu laikā "Hansabankas" vārds tiks pakāpeniski nomainīts, un jaunā zīmola ieviešanas process noslēgsies 2009. gada rudenī.

Foto šeit!

Ceraukstes pagasta iedzīvotājs Ivars Grantiņš atzinās ne tikai savas meitas slepkavībā, bet arī sievas un vēl vienas meitenes nogalināšanā.

 

Ļoti nopietnu jautājumu pacēla Rīgas domnieks Modris Lujāns: "Nūdistu pludmaļu iekļaušana teritoriālajā zonējumā būtu pretimnākošs solis tai iedzīvotāju grupai, kas vēlas atpūsties bez drēbēm, netiekot sodīti par to, kā arī skaidri norādītu nūdistu atpūtas vietas tiem, kas nevēlas "pliko" klātbūtni"."

Tukuma rajonā, Ķemeru nacionālā parka teritorijā, mežā netālu no Kaņiera ezera apmaldījās divas sēņotājas no Nīderlandes. Vairākiem dienestiem veicot vērienīgus meklēšanas pasākumus, neveiksmīgās sēņotājas atrastas tikai 16,5 stundas pēc došanās mežā.

Visa Latvija septembrī aizturētu elpu sekoja līdz tam, kā Rīgas Zooloģiskajā dārzā no ekspozīcijas pie Ķenguru mājas, ielecot iežogojumā, tika nozagts viens no septiņiem surikātiem, bet vēlāk dzīvnieciņš atradās.

Foto šeit!

Aizsaulē devās bijušais agrofirmas "Ādaži" priekšsēdētājs un zemkopības ministrs Alberts Kauls, kurš vadīja savulaik slaveno kolhozu un vēlāk agrofirmu "Ādaži", bija "perestroikas" aizsācēja Padomju Savienības prezidenta Mihaila Gorbačova padomnieks lauksaimniecības lietās un 1995.gadā zemkopības ministrs Andra Šķēles valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!