Foto: Saeimas administrācija
Septiņi Saeimas deputāti no Saeimas tribīnes vēl nav runājuši, savukārt lielākais debatētājs 11.Saeimā ir deputāts Andrejs Elksniņš ("Saskaņas centrs"), bet visbiežāk no tribīnes uzstājies Jānis Reirs ("Vienotība"), liecina portāla "Deputatiuzdelnas.lv" apkopotā informācija.

Portālā minēts, ka pirms pēdējās plenārsēdes Saeimas pavasara sesijā, kas bija 21.jūnijā, septiņi deputāti no tribīnes vēl nebija runājuši. Nerunājušo deputātu vidū ir Guntars Bilsēns (Reformu partija), Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS), Jānis Lāčplēsis ("Vienotība"), Vladimirs Nikonovs ("Saskaņas centrs", SC), Inguna Rībena ("Vienotība"), Igors Zujevs (SC), kā arī ZZS deputāts Jānis Klaužs.

Deputāts Andrejs Elksniņš debatēs ir piedalījies 45 reizes, otra lielākā debatētāja ir Ilma Čepāne ("Vienotība"), kura debatējusi 34 reizes, tālāk ar 33 reizēm seko Ivars Zariņš ("Saskaņas centrs").

Portāla apkopotie dati liecina, ka Saeimas plenārsēdēs visbiežāk uzstājies Jānis Reirs, kurš tribīnē kāpis 121 reizi, lielākoties viņš gan ir ziņojis par kādu likumprojektu, nevis debatējis. Viņam seko "Saskaņas centra" deputāts Valērijs Agešins, kurš no tribīnes runājis 82 reizes un vairumā gadījumu ziņojis par likumprojektiem. Savukārt deputāte Ilma Čepāne ("Vienotība") ir uzstājusies 56 reizes.

Tiek arī norādīts, ka visvairāk parlamentārieši debatējuši par ārlietu ministra ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un par paveikto un iecerēto turpmāko darbību Eiropas Savienības jautājumos, kad tribīnē kāpuši 27 deputāti. Aktīvas debates bijušas arī par uzticības izteikšanu Valda Dombrovska valdībai, 2012.gada valsts budžetu un grozījumiem likumā "Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!