Gada nogalē Valsts infektoloģijas centrā (VAC) ievietotajiem sešiem Slokas iedzīvotājiem, to vidū trim bērniem, konstatēta saslimšana ar dizentēriju, informēja centra direktores vietniece Velga Ķūse. Viņa pastāstīja, ka pacientiem laboratoriski konstatēta saslimšana ar dizentēriju, lai gan sākotnēji šķitis, ka viņi saindējušies ar pārtiku.
No saslimušajiem trīs ir bērni vecumā no četriem līdz astoņiem gadiem. Ķūse pastāstīja, ka seši saslimušie neesot vienas ģimenes locekļi, bet dzīvojot kopā komunālajā dzīvoklī. No infektoloģijas centra visi seši jau ir izrakstīti, un pēdējie tika palaisti mājās trešdienas rītā, sacīja Ķūse.

Ar šo saslimšanas gadījumu ir arī saistīti pieci bērni, kuri aizvadītā gada nogalē tika ievietoti Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju nodaļā. BNS Infekciju nodaļā uzzināja, ka arī šiem bērniem konstatēta dizentērija un viņi jau ir izrakstīti no slimnīcas.

Savukārt Nacionālā vides veselības centra (NVCC) preses sekretāre Zane Ontužāne pastāstīja, ka 26.decembrī Tukuma vides veselības centra Jūrmalas teritoriālās daļas speciālisti sāka epidemioloģisko izmeklēšanu šajā komunālajā dzīvoklī, izmeklējot ūdens paraugus un vides nomazgājumus.

Tās laikā izmeklētas 11 kontaktpersonas, kurām netika konstatēta saslimšana ar dizentēriju. Pēc Ontužānes teiktā, tika arī veikta telpu pēdējā dezinfekcija un epidemiologi par saslimšanas gadījumu ir paziņojuši Jūrmalas ģimenes ārstiem.

Dizentērija jeb šigeloze ir akūta bakteriālā zarnu infekcijas slimība, ar kuru parasti vidēji slimo četras līdz septiņas dienas. Lai izvairītos no saslimšanas ar dizentēriju, jāievēro personīgā higiēna, rūpīgi jāmazgā rokas ar ziepēm pēc tualetes apmeklējuma un pirms ēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!