Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti desmit ugunsgrēki, vienā no tiem cietis cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēks ar cietušo noticis Rīgā, kur pēcpusdienā kādā dzīvoklī degusi siena un tējkanna divu kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglābuši vienu cilvēku, kurš nodots mediķiem.

No sestdienas pulksten 6.30 līdz svētdienas pulksten 6.30 Latvijas novados reģistrēti trīs ugunsgrēki, Rīgā seši, bet vēl viens - kādā citā pilsētā.

24 stundu laikā VUGD kopumā saņēmis 40 izsaukumus, tostarp 27 uz glābšanas darbiem. 22 glābšanas darbi veikti novados, trīs Rīgā, bet divi citās pilsētās. VUGD darbinieki piedalījušies arī viena noslīkuša cilvēka izcelšanā no ūdens.

VUGD darbinieki piedalījušies arī viena noslīkuša cilvēka izcelšanā no ūdens. Plkst.9.10 tika saņemts izsaukums uz Valkas novada Ērģemes pagastu, kur ezerā, apmēram 250-300 metrus no krasta, bija redzama apgāzusies laiva. Izmantojot motorlaivu, glābēji nokļuva līdz laivai, bet pie tās neviena cilvēka nebija. Pārmeklējot apkārtni, pie krasta niedrēs tika atrasts noslīcis cilvēks, kuru glābēji izcēla krastā.

No visiem saņemtajiem izsaukumiem trīs bijuši maldinoši.

Šogad kopumā Latvijā izcēlušies 7976 ugunsgrēki, tostarp 2769 reizes degusi kūla. Ugunsgrēkos dzīvību zaudējis 61, bet cietuši 216 cilvēki, liecina VUGD apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!