Foto: morgueFile
Jau rīt, 24. augustā, Jelgavā "Piena, maizes un medus svētku" laikā notiks konkurss "Latvijas atzītākais medus 2013", ko rīko Latvijas biškopības biedrība (LBB).

Ik gadu pēdējā augusta sestdienā jelgavnieki un pilsētas viesi pulcējas "Piena, medus un maizes svētkos", kur ikvienam pasākuma apmeklētājam ir iespēja piedalīties dažādās degustācijās, konkursos un radošās darbnīcās, kā arī tirdziņā iegādāties dažādus piena, maizes un medus gardumus.

Šogad svētkus kuplinās informatīvā kampaņa "Lauki ienāk pilsētā", kuras ietvaros LBB apmeklētājus iepazīstinās ar biškopību, medu un biškopības produktu daudzveidību, portālu "Delfi" informēja LBB pārstāve Ieva Zēģele.

"Konkursā piedalās tikai nopietni medus ražotāji, kas atbilst stingram konkursa nolikumam. Degustācijas mērķis ir atrast šī gada pircēju mīlētāko medus šķirni, tāpēc svarīgi, lai konkursā piedalās ražotāji, kas arī pēc konkursa spēj saviem pircējiem nodrošināt medu pietiekamā apjomā. Šogad būs iespēja vērtēt septiņus medus paraugus," norāda LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Konkursā piedalīsies biškopji no Rīgas, Vecpiebalgas, Brocēnu, Ķekavas, Smiltenes un Valkas novadiem. Arī medus šķirnes būs dažādas no dažādu ziedu un liepu medus līdz pat tumšajam griķu un meža ziedu medum.

Medus, kas iegūs visvairāk balsu kļūs par šī gada Latvijas pircēju atzītāko medu. Ar medaļām un dažādām dāvanām konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ikgadējās starptautiskās izstādes "Riga Food" ietvaros šī gada septembra sākumā.

LBB stendā Jelgavā apmeklētāji klātienē varēs apskatīt bites, degustēt dažādu šķirņu medu, piedalīties konkursos, iepazīties ar visiem biškopības produktiem: medu, ziedputekšņiem, bišu maizi, bišu māšu peru pieniņu vasku un propolisu, uzzinot par to iegūšanas veidu un to ārstnieciskajām īpašībām. Speciālā piekabē pie stenda apmeklētāji varēs vērot un piedalīties medus iegūšanas procesā, sākot ar kāres atvākošanu līdz pat medus iepildīšanai burciņā. Vecāki ar bērniem varēs izgatavot vaska svecītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!