Foto: DELFI
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests vakar sniedzis palīdzību desmit cilvēkiem, kuriem karstā laika dēļ palicis slikti veselību, turklāt pieci no tiem bijuši bērni, pastāstīja dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Astoņi karstumā cietušie nogādāti slimnīcā. 71 gadus veca sieviete Kurzemē, uzturoties ārā karstumā, saļumusi zālītē un tikai pateicoties garāmgājējiem, izsaukta ātrā palīdzība. Arī sešus mēnešus vecs zīdainis cietis no pārkaršanas. Ir aizdomas, ka viņa pieskatītāji – divi vīrieši – lietojuši alkoholu un nav pievērsuši pietiekamu uzmanību bērnam. Kurzemē slikti kļuvis 9 un 10 gadus veciem bērniem, kuri piedalījušies deju pasākumā. Savukārt 74 gadus veca sieviete pārāk ilgi sēdējusi ārā uz soliņa saulītē. Palicis slikti un izsaukta ātrā palīdzība.

No vakardienas vēja brāzmām cietusi 21 gadus veca rīdziniece, kuru stiprais vējš pārsteidza pastaigājoties Biķernieku mežā - lūzis koka zars, kas trāpījis sieviete pa galvu, un viņā ar smadzeņu satricinājumu nogādāta slimnīcā.

Divi nāves gadījumi fiksēti uz ūdens. Latgalē ezerā noslīcis 54 gadus vecs vīrietis, kurš neuzmanīgi lecis no tiltiņa, savukārt Zemgalē piemājas dīķī noslīcis 39 gadus vecs vīrietis.

Septiņi cilvēki cietuši negadījumos ar divu riteņu braucamajiem. Kurzemē traumas sadursmē ar automašīnu guvusi 16 gadus veca meitene, savukārt Pierīgā nav varējuši savus spēkratus savaldīt divi motociklisti - 22 gadus vecs vīrietis guvis muguras traumu, bet 33 gadus vecs motociklists guvis rokas augšdelma un pleca lūzumus. Savukārt motorolleru nav spējis savaldīt 44 gadus vecs vīrietis Vidzemē, kurš guvis nopietnu galvas traumu.

Apdegumus pirtī, uzkrītot uz karstiem akmeņiem, guvis 78 gadus vecs vīrietis, savukārt Vidzemē 71 gadus veca sieviete paklupusi nokāšot kartupeļus, gūstot aplaucējumus.

Traumas guvis arī kāds pārdrošnieks, kurš nolēmis pastaigāties pa Deglavas tilta margām. Viņš kritis un guvis smagas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!