Foto: LETA
Sestdien mediķi slimnīcā nogādājuši 11 pārkarsušus cilvēkus, bet 15 cilvēkiem palīdzība sniegta izsaukuma vietā. Savukārt ar atpūtu uz ūdeņiem saistīti pieci negadījumi, no kuriem viens beidzies letāli, portāls "Delfi" uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Slimnīcā nonākuši gan gados vecāki cilvēki, gan bērni un pusaudži, gan cilvēki, kas ilgstoši strādājuši laukā.

Tā slimnīcā nogādāts kāds 40 gadus vecs vīrietis, kas ilgi ārā strādājis, kā arī kāds 20 gadus vecs vīrietis, kurš vadījis ar kondicionieri un citām atvēsināšanas ierīcēm neaprīkotu automašīnu. Abiem vīriešiem diagnosticēta pārkaršana.

Slimnīcā nogādāta arī kāda 13 gads veca meitene, kas pārkarsusi, gatavojoties deju svētkiem, kā arī kāds 54 gadus vecs vīrietis, kurš ilgu laiku pavadījis parkā uz soliņa, lietodams alkoholu.

Ar ūdeņiem sestdien bijuši saistīti pieci negadījumi.

Traģiskākais no tiem bijis Vidzemē, kad kāds 34 gadus vecs vīrietis redzēts peldoties, bet pēkšņi pazudis 6 metrus no krasta. Glābēji viņu meklējuši, bet atraduši jau noslīkušu.

Latgalē kāds 44 gadus vecs vīrietis gājis peldēties Daugavā, bet straume viņu sākusi nest uz priekšu, kam viņš nav varējis pretoties un sācis slīkt. Viņš izglābts un nogādāts slimnīcā.

Savukārt Bābelītes ezerā peldējies kāds 25 gadus vecs vīrietis. Ienirstot viņš zem ūdens atsities pret kādu veca tiltiņa konstrukciju un guvis vaļējas brūces galvā, vēderā, krūšukurvī, kā arī smadzeņu satricinājumu.

Zemgalē kāds 29 gadus vecs vīrietis no trīs metru augstuma uz kājām lecis ūdenī, atsities pret gultni un lauzis kāju. Vīrietis bijis alkohola reibumā.

Jūrmalā kāda 44 gadus veca sieviete, iespējams, pēc alkohola lietošanas, ar laivu iebraukusi jūrā. Laiva sapinusies zvejas tīklos un apgāzusies, tādejādi sieviete ilgu laiku pavadījusi aukstā ūdenī. Viņa izglābta un slimnīcā nogādāta ar ķermeņa atdzišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!