Foto: AFI
Piektdien visā Latvijā atkal gaidāmi nokrišņi - pārsvarā snigs un puteņos, bet iespējams arī lietus un atkala, brīdina sinoptiķi.

Ceturtdienas vakarā turpinās pieņemties spēkā dienvidu, dienvidaustrumu vējš, brāzmās tas pūtīs līdz 12-17 metriem sekundē. Vējš var aizputināt dažus ceļu posmus un veicināt saliekušos koku gāšanos. Sākot no valsts rietumiem, brāzmainajam vējam pievienosies neliela, vietām mērena snigšana.

Stiprāka nokrišņu zona Latviju, sākot no rietumiem, šķērsos piektdien no rīta un dienas laikā. Gaidāms sniegputenis, vietām snigs stipri. Sniegs daudzviet pāries slapjā sniegā, iespējams lietus un atkala.

Dienas otrajā pusē, sākot no valsts rietumiem, nokrišņi mitēsies, vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un pierims, dažviet sabiezēs migla.

Gaisa temperatūra piektdien pakāpeniski paaugstināsies, augstāko atzīmi valsts lielākajā daļā sasniedzot pievakarē, kad temperatūra gaidāma no +2..+3 grādiem jūras piekrastē līdz -1..-3 grādiem valsts galējos austrumos.

Rīgā piektdien būs apmācies laiks. Naktī nedaudz snigs un putinās, dienas pirmajā pusē gaidāma stipra snigšana, arī slapjš sniegs, iespējams neliels lietus. Pūtīs dienvidu vējš ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra galvaspilsētā no rīta paaugstināsies līdz -3 grādiem, pēcpusdienā - līdz +1 grādam.

Brīvdienās Latviju no dienvidiem sasniegs vēl nedaudz siltākas gaisa masas, palaikam gaidāms neliels lietus, slapjš sniegs un migla.

Brāzmainais vējš, nokrišņi un gaisa temperatūras svārstības var izraisīt pastiprinātu koku lūšanu un jaunus elektroapgādes traucējumus, tāpat šādi laikapstākļi veicinās lāsteku veidošanos un krišanu pilsētās. Palielināsies sniega un ledus slodze uz nenotīrītiem jumtiem, atsevišķām ēkām bojājumus var nodarīt arī kūstošā sniega ūdeņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!