Baltijas valstu vienotības skrējiens „Sirdspuksti Baltijai” svētdienas vakarā pie Brīvības pieminekļa noslēgsies ar svinīgu skrējienu, kurā tiksies gan paši skrējēji, gan augstas Latvijas amatpersonas un sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Pasākuma rīkotāji portālam „Delfi” norāda, ka sestdien Tallinā un Viļņā aizsāktais skrējiens Rīgā noslēgsies plkst. 20 svinīgā pasākumā Rīgā pie Brīvības pieminekļa. Paredzams, ka pasākuma kulminācijā no abām Brīvības pieminekļa pusēm tuvosies skrējēji, no kuriem viens pabeigs stafeti, kas aizsākta Tallinā, otrs – Viļņā.

Gaidāms, ka šajā brīdī pie Brīvības pieminekļa būs Valsts prezidents Valdis Zatlers, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), bijušais bobslejists Zintis Ekmanis, mūziķe Marija Naumova – Bullīta un citi. Kopumā finišā vajadzētu satikties vismaz pusotram tūkstotim skrējēju un līdzjutēju.

Taču svētdienas vakarā ieplānoti arī citi notikumi. Proti, tajā varēs vērot vēsturiskus attēlus, dzirdēt atmiņas un baudīt koru, dažādu mūziķu koncertu Liepājas simfoniskā orķestra un citu izpildītāju pavadījumā, dziedāt līdzi Baltijas vienotības himnu „Atmostas Baltija”, kā arī saņemt sveicienus no kaimiņu valstīm.

Pasākums pie Brīvības pieminekļa sāksies 18.30. savukārt skrējiens, kā jau minēts, noslēgsies 20.00.

Reģistrēties skrējienam, kā arī iepazīties ar „Baltijas ceļa” maršruta karti, kontrolpunktu atrašanās vietu un skrējiena laiku dažādās vietās Latvijā, var mājas lapā www.baltijascelam20.lv, portālā www.draugiem.lv, akcijas informatīvajā teltī laukumā pie Brīvības pieminekļa, kā arī sekojot līdzi informācijai plašsaziņas līdzekļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!