Baltijas valstu vienotības skrējiena „Sirdspuksti Baltijai” reģistrāciju skaits Latvijā sasniedzis jau 10 772, Igaunijā 796, bet Lietuvā 396 dalībnieku, informē pasākuma organizatori.

Iedzīvotāji visās trijās Baltijas valstīs joprojām aktīvi turpina pieteikties skrējienam, liela daļa reģistrējas kā draugu grupas, uzņēmumu un darba kolektīvi, dienas aprūpes centri un sporta komandas, tādējādi gaidāmais dalībnieku skaits ir vismaz 12 000.

Par populārāko skrējiena posmu kļuvis 391. kontrolpunkts jeb Prezidenta kilometrs – tajā šobrīd reģistrējušies jau vairāk nekā 600 skrējiena dalībnieki. Savus kilometrus „Baltijas ceļā” veiks ģimenes ar mazuļiem (387. kontrolpunkts), Latvijas spēkavīru komanda, kas skrējiena laikā veidos gāzes balona nešanas stafeti (411. kontrolpunkts), Latvijas Paralimpiskā komiteja, „Baltijas ceļa” dienā dzimušo jauniešu komanda (376. kontrolpunkts) un citi.

45 km garā posmā Vidzemē skries Latvijas aizsardzības spēki. Tāpat kā pirms 20 gadiem, piedalīties skrējienā autobusos dosies ļaudis no Jūrmalas, Tukuma, Ventspils.

Daudzviet kopā skries dzimtas vairākās paaudzēs. Zināms, ka jaunākajam no reģistrētajiem skrējiena dalībniekiem ir 5 mēneši, savukārt vecākajam - 86 gadi. Skrējienā piedalīsies līgava un līgavainis savā kāzu dienā, kuri kopā ar kāzu viesiem skrējienam pievienosies 301. kontrolpunktā.

Svinību noskaņa 23. augustā valdīs visā Latvijā – daudzviet, kur cauri ies Baltijas vienotības skrējiens, tā dalībnieki tikts sagaidīti ar īpašiem koru, folkloras grupu, deju kolektīvu un orķestru priekšnesumiem, kā arī citiem uzmundrinošiem pasākumiem.

Iedzīvotāji visā Latvijā 23. augustā tiek aicināti sagaidīt skrējiena dalībniekus, izkarot valsts karogus pie savām mājām, sagaidot un sveicot skrējējus ceļu malās, kā arī piedaloties noslēguma pasākumā pie Brīvības pieminekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!