Foto: F64
Vai nav tā, ka to, ko "krievi" neizdarīja ar Latvijas kultūru padomju okupācijas 50 gados, to tagad izdarīs paši latvieši? Mēs tolaik dziedājām "Deņ pobedi"(Uzvaras diena), taču visiem bija iespēja darboties. Kultūra un tautas māksla bija tā uzpasēta, ka par to tagad varam tikai pasapņot. Tas, kas notiek ar mūzikas skolām, ir noziedzīgi, intervijā laikrakstam "Diena" pauž valsts akadēmiskā kora "Latvija" un jauniešu kora "Kamēr..." diriģents Māris Sirmais.

"Es nebaidos šos vārdus teikt. Tā ir noziedzība, ko dara atsevišķas personas. Tik nezinošas un nekompetentas šajā jomā, tik tālu stāvošas, ka, pat neizzinot situāciju, nekonsultējoties un neuzklausot gudru cilvēku viedokli, pieņem lēmumus, " intervijā laikrakstam Sirmais asi kritizē mūzikas skolu reformu.

Pēc Sirmā domām, jāatrod cits veids, kā taupīt un reformēt mūzikas skolu tīklu, celt šo skolu kvalitāti, nevis likvidējot skolas. "Plašais mūzikas skolu tīkls, kurā bērni apgūst mūzikas pamatus un veidojas sabiedrības kvalitāte, ir jāsargā," pauda Sirmais.

"Koru kultūra, tās augstais līmenis ir Latvijas zīmols! Bet es redzu, ka ka šeit to īsti pat neapzināmies. Es to redzu, vērojot procesus mūsu ministrijās, valdībā un tajā, kā mūs novērtē sabiedrība," pauž Sirmais.

Jau vēstīts, ka nav skaidrs mūzikas un mākslas skolu turpmākais liktenis, jo daļa pašvaldību nonākušas izvēles priekšā – likvidēt šīs skolas vai reorganizēt citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!