Foto: DELFI
Māras dīķa ūdens tiek bagātināts ar skābekli, un situācija palēnām uzlabojas, informēja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas dārzi un parki" vadītāja vietnieks Uldis Petrevics.

Viņš pastāstīja, ka Māras dīķa ūdens ar skābekli tiks bagātināts līdz 20.septembrim un pašlaik iekārtas, ar kuru palīdzību tiek bagātināts ūdens, ir ievietotas vietās, kurās ir mazāka ūdens apmaiņa, jo tajās – bez ūdens cirkulācijas un papildu skābekļa – ūdens attīrās lēnāk.

Jau vēstīts, ka Māras dīķa ūdeni nolemts bagātināt ar skābekli, kas izmaksās aptuveni desmit tūkstošus latu. Ūdens bagātināšanu ar skābekli uzticēts veikt uzņēmumam "Eko osta".

Pēc pašvaldības uzņēmuma "Rīgas dārzi un parki" vadītāja Agra Kalnkaziņa teiktā, dabiskā ceļā ūdens no ķīmiskajiem savienojumiem attīrīsies triju gadu laikā. "Straujāka pašattīrīšanās tieši Māras dīķī gaidāma tikai pavasarī, kad ir lielāka ūdens apmaiņa," sacīja Kalnkaziņš.

Ķīmiskais piesārņojums Mārupītē ieplūda 3.jūlijā pēc ugunsgrēka uzņēmuma noliktavā, kur glabājās sadzīves ķīmijas preces. Piesārņojuma dēļ bojā gāja visas Mārupītes un Māras dīķa zivis – kopumā tika savākta pusotra tonna beigtu zivju. Piesārņojums radīja arī bažas par dzeramā ūdens piesārņojumu mājsaimniecībām Mārupītes apkārtnē, kuras ūdeni ņem no akas un urbumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!