Foto: Shutterstock

Apjomīgas parādsaistības, akciju portfelis, papildu ienākumi un autoparks – tas redzams kopumā deviņu 220 miljonu eiro vērtā armijas pārtikas iepirkuma komisijas locekļu amatpersonas deklarācijās, kas pieejamas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē. Pieci no viņiem jau iesnieguši deklarācijas par 2022. gadu, kuru iesniegšanas termiņš valsts amatpersonām gan ir vēl priekšā – tās iesniedzamas līdz aprīļa sākumam. Četriem iepirkuma komisijas dalībniekiem pieejamas amatpersonas deklarācijas par 2021. gadu.

Jau rakstīts, ka šis vērienīgais iepirkums nonācis gan zem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lupas, gan izmeklēšanu par to sākusi Aizsardzības ministrija, kas arī atstādinājusi vairākas ar iepirkumu saistītās amatpersonas. Patlaban atstādināts komisijas vadītājs Ēriks Ezeriņš, bet aizdomu ēna slīgst vēl pār vairākām amatpersonām.

Pēc aģentūras LETA vēstītā, komisijā darbojies bijušā aizsardzības ministra Arta Pabrika (LA) padomnieks Valdis Verners, kurš viņam izvirzītos pārmetumus saistībā ar šo iepirkumu neatzīst. KNAB pirmdien pavēstīja, ka biroja izmeklētajā armijas pārtikas iepirkuma krimināllietā tiesības uz aizstāvību ir diviem iepirkuma komisijas locekļiem, uzņēmuma pārstāvim un bijušā aizsardzības ministra padomniekam.

Portāls "Delfi" pēc VID datu bāzē pieejamās informācijas piedāvā uzzināt, ko deklarējuši visi deviņi šī vērienīgā pārtikas iepirkuma komisijas locekļi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!