Rīgas pašvaldības pārstāvju lidojums ar helikopteru virs oficiālajām un neoficiālajām Rīgas peldvietām bija lietderīgs, jo tika atklāts, ka vairākās vietās peldētājiem pieejamās zonas var būtiski paplašināt, atbildot uz Rīgas domnieka Daiņa Īvāna (LSDSP) pieprasījumu, raksta Rīgas pilsētas izpilddirektors Ēriks Škapars (JL).
Pērnajā nedēļas nogalē Rīgas un Jūrmalas domes amatpersonas ar helikopteru apsekoja abu pašvaldību teritorijās esošās pludmales. Lidojums ar Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku meklēšanas un glābšanas helikopteru "Mi-8" notika pēc Jūrmalas pilsētas ierosinājuma.

Īvāns vakar lūdza Škaparam sniegt informāciju par to, cik ilgs bija pašvaldības amatpersonas un pavadoņu lidojums, cik tas izmaksāja un no kādiem līdzekļiem tas tika finansēts.

Atbildot uz Īvāna pieprasījumu, Škapars informē, ka pašvaldības pārstāvju lidojums ar helikopteru ilga nedaudz vairāk par stundu.

"Rīgas nodokļu maksātājiem tas neizmaksāja neko, jo lidojumu organizēja Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kuri, kā zināms, sniedz palīdzīgu roku Rīgas un Jūrmalas pašvaldībām un veic patrulēšanu iecienītākajās peldvietās," teica Škapars, izsakot cerību, ka viņš ir kliedējis Īvāna izteiktas "bažas par tautas līdzekļu nelietderīgu šķērdēšanu".

"Uzskatu, ka jūsu paustā ironija ir nevietā, jo katru dienu tiek saņemtas ziņas par jauniem noslīkšanas gadījumiem. Tieši iepriekšējai domei, kuras deputāts jūs bijāt, būtu jāuzņemas "lauvas tiesa" atbildības par kritisko situāciju Rīgas pilsētas peldvietās, nevis jāironizē par centieniem kaut ko darīt lietas labā," norāda Škapars.

Pilsētas izpilddirektors piebilda, ka lidojumā piedalījās arī pašvaldības policijas un ugunsdzēsēju dienestu struktūru pārstāvji, kuri esot guvuši vērtīgas atziņas sava darba uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!