Premjers Andris Šķēle svētdien tikšanās laikā ar NATO spēku Eiropā virpavēlnieku ģenerāli Vesliju Klārku aicinājis apsvērt vienotu Baltijas valstu uzņemšanu aliansē.
Tas varētu veicināt Baltijas reģiona attīstību, tostarp arī ekonomisko, savu aicinājumu pamatoja Šķēle.

Premjers ģenerālim izklāstījis valdības politiku, attīstot Nacionālos bruņotos spēkus, kā arī vēlreiz paudis apņemšanos līdz 2003.gadam aizsardzības finansējumu palielināt līdz 2% no Iekšzemes kopprodukta, kas atbildīs alianses standartiem.

Savukārt pēc tikšanās ar aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski Klārks vēlreiz apliecināja, ka Latvija ir nopietns kandidāts nākotnē kļūt par NATO dalībvalsti, par ko liecinot Latvijas paveiktais, īstenojot NATO programmas "Partnerattiecības mieram" mērķus.

Ģenerālis atzīmēja Latvijas panākto "jūtamo progresu" kopš viņa pēdējās vizītes Latvijā pirms astoņiem mēnešiem. Klārks Latvijas progresu saredz vairākās jomās - resursu plānošanā, sistemātiskumā, izpildot programmas "Partnerattiecības mieram" mērķus, kā arī citās jomās.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube un Kristovskis atzina, ka tik augstu NATO amapersonu vizītes ļauj uzklausīt nopietni analīzi par paveikto armijas attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!