Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā iegrāmatota SIA "TA sabiedrība", kas līdzīgās daļās pieder bijušajam Tautas partijas (TP) līderim Andrim Šķēlem un SIA "INPO 13", kuru pastarpināti kontrolē Šķēles ģimene un viņam piederošās SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" (UVK) valdes loceklis Edgars Šķenderis.
Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu, un tas reģistrēts Dzirnavu ielā 68, Rīgā, - turpat, kur lielākā daļa ar Šķēli un viņa ģimeni saistīto firmu. "TA sabiedrības" valdes locekļi ir Šķēle un Šķenderis.

Šķenderis sīkāk nekomentēja uzņēmuma nodibināšanas mērķus un plānotās darbības jomas, vien apstiprināja, ka "uzņēmums ir nodibināts".

Kā ziņots, kopumā reģistrētas 13 firmas ar līdzīgu nosaukumu "INPO" un 12 no tām pilnībā pieder uzņēmumam "Privāto aktīvu pārvalde" (PAP).

Savukārt PAP vienīgā īpašniece ir SIA "Sabiedrība privātajiem ieguldījumiem" (SPI), kas pieder Šķēles dzīvesbiedrei Kristiānai Lībanei-Šķēlei - 30% daļu, viņa meitām Madarai Šķēlei un Anetei Šķēlei-Pētersonei - katrai pa 25% - un Šķenderim - 20% daļu.

Šķēles ģimenes un Šķendera kontrolētajām firmām ar līdzīgajiem nosaukumiem "INPO" pilnībā vai daļēji pieder tādi uzņēmumi kā AS "Valmieras piens", lielu nekustamo īpašumu pārvaldošā SIA "Beverīnas īpašumi", Rīgas ostā strādājošie SIA "Rīgas Pasažieru terminālis" un SIA "Rīgas jahtu centrs Andrejosta" u.c.

Nesen viņi iesaistījās arī atkritumu savākšanas un pārstrādes biznesā, pastarpināti iegādājoties 35% kapitāldaļu firmā "Ekodoktrīna", kas kopā ar Rīgas domei un Stopiņu pagastam piederošo Getliņu izgāztuves apsaimniekotāju SIA "Getliņi Eko" 2005.gadā dibinājusi pilnsabiedrību "Ekodoktrīna-Getliņi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!