Foto: F64
Tautas partijas (TP) 12.kongresā ar pārliecinošu balsu vairākumu partijas priekšsēdētāja amatā apstiprināts TP dibinātājs Andris Šķēle, kurš, savus jaunos pienākumus uzņemoties, TP biedriem lika dziedāt dziesmu "Nevis slinkojot un pūstot".

Par Šķēles iecelšanu TP priekšsēdētāja amatā balsoja 629 partijas biedri, bet pret bija septiņi.

Pateicoties par doto uzticības mandātu, Šķēle svinīgi apsolīja: "Nevienu dienu jūs nejutīsieties atviegloti par šo balsojumu." Šķēle uzsvēra, ka "darbs ir cilvēka dzīves mērs" un aicināja TP kongresu nodziedāt viņa mīļāko dziesmu "Nevis slinkojot uz pūstot". Pēc šī aicinājuma visi TP biedri piecēlās kājās un fonogrammas pavadījumā to arī darīja.

TP kongresā sestdien ievēlēti arī četri valdes locekļi – Saeimas TP frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, deputāts Māris Kučinskis un Saeimas TP frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis.

Apstiprinātas arī izmaiņas partijas statūtos, kas paredz valdes padomes izveidi 15 cilvēku sastāvā no reģionu virzītiem pārstāvjiem, kā arī to, ka līdz nākamajam kongresam TP valde strādās samazinātā sastāvā, ko veidos kopumā pieci valdes locekļi. Tāpat grozījumi paredz, ka partijā tiek veidots priekšsēdētāja vietnieka amats un to, kas ieņems šo amatu, jaunais TP priekšsēdētājs paziņos pēc pirmās valdes sēdes.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka sestdien TP biedri pulcējās uz partijas kongresu, lai vēlētu jauno TP priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!