Foto: edijsfoto.lv
Ja Tautas partijai (TP) un LPP/LC izdosies sadarbība nodokļu iniciatīvu jautājumos, tad varētu apsvērt iespēju ciešākai partiju sadarbībai, taču patlaban šis jautājums "nav dienaskārtībā", žurnālistiem pirmdien sacīja TP priekšsēdētājs Andris Šķēle.

Kā norādīja Šķēle, TP rūpīgi ievērojusi koalīcijas līgumu un paudusi atbalstu premjeram Valdim Dombrovskim (JL), taču TP nav izprotama valdības kavēšanās, piemēram, jautājumā par pievienotās vērtības nodokli samazinājumu tūrisma nozarei. Līdz ar to TP meklē citas iespējas parlamentā savu iniciatīvu īstenošanai.

Par TP un LPP/LC sadarbību Šķēle sacīja, ka "politiķi un cilvēki var vienoties par kaut ko tikai tad, ja ir veiksmīga sadarbība". Savukārt vaicāts, vai nav nepārvaramu šķēršļu abu partiju ciešākai sadarbībai, Šķēle atbildēja "starp TP un "Latvijas ceļu" ir nevienkārša attiecību vēsture", piebilstot, ka kopīgu mērķu sasniegšanai "labāk, ka cilvēki noliek malā" strīdīgos jautājumus, tiesa, patlaban šis jautājums neesot aktuāls.

Arī LPP/LC sadarbība ar "Saskaņas centru" nebūtu šķērslis TP un LPP/LC sadarbībai. "[LPP/LC līdera Aināra] Šlesera sadarbībā ar "Saskaņas centru" valda politiskā izdevīguma princips. Nedomāju, ka Šlesera kungs ir pret latviešu tautas interesēm," sacīja Šķēle.

Jau vēstīts, ka abu partiju politiķi iepriekš norādīja, ka patlaban ciešāka sadarbība starp abām partijām iespējama vien parlamenta līmenī. TP attiecībās ar LPP/LC perspektīvā varētu apsvērt arī ciešāku sadarbību, lai gan apvienošanās tiek izslēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!