Foto: LETA
Likvidējamās Tautas partijas (TP) tēva un līdera Andra Šķēles bijušais preses sekretārs un tagadējais AS "Diena" valdes loceklis Romāns Meļņiks piedāvājis Latvijas Televīzijai (LTV) veidot valsts telekanālā diskusiju raidījumu, portālam "Delfi" apliecināja Meļņiks.

"Pagaidām tās ir tikai sarunas," izvairīgi teica Meļņiks, nosakot, ka viņš ik pa laikam LTV izsaka kādus piedāvājumus, un par šī konkrētā raidījuma izveidi priekšlikums iesniegts un sarunas notiekot vairāk nekā mēnesi. Par raidījuma konceptu Meļņiks gan plašāk nevēlējās stāstīt, taču debašu pārraide iecerēta ar "ilgtermiņa skatījumu". "Man ir idejas, un es tās piedāvāju," sacīja Meļņiks.

Viņš gan norādīja, ka iecerētais raidījums LTV nelīdzinātos un nedublētu kādu no līdzšinējiem radījumiem, piemēram, likvidējamo "Skats no malas" vai "Kas notiek Latvijā?", kura nākotne ir neskaidra. To, kādā raidlaikā varētu būt Meļņika diskusiju raidījums LTV, tā iniciators nezināja teikt. Tas būtu telekanāla ziņā, teica Meļņiks, atkārtoti norādot, ka par diskusiju raidījumu vēl norit sarunas.

Meļņiks uzskata, ka viņš var veidot un vadīt diskusiju raidījumu, jo saikne ar politiku ir pārrauta. Līgums par Šķēles preses sekretāra amata pienākumu pildīšanu bijis uz gadu, un tas noslēdzies līdz ar 10.Saeimas ievēlēšanas dienu - pērn oktobra sākumā. Turklāt, TP ir likvidēta, uzsvēra Meļņiks.

Viņš atzina, ka savā karjerā ir konsultējis politiķus, taču laika gaitā sapratis, ka viņam labāk patīk strādāt žurnālistikā, nevis sabiedrisko attiecību jomā. Meļņiks ne vienreiz vien sarunas laikā uzsvēra, ka LTV jau ir veidojis un vadījis raidījumu "Krustpunkti", kā arī bijis pārraides "Skats no malas" dalībnieks.

Meļņika interneta vietnē pieejamā informācija liecina, ka viņš studējis politikas zinātnes maģistratūrā Latvijas un Oslo universitātēs. Meļņika karjeras apraksts liecina, ka viņš dažādos amatos strādājis Latvijas Radio un LTV, arī avīzēs "Rīgas Balss" un "Jaunajā Avīzē".

Tāpat Meļņiks bijis preses sekretārs Guntaram Krastam laikos, kad viņš vadīja valdību un bija premjera biedrs ES lietās. Tāpat Meļņiks sniedzis sabiedrisko attiecību padomus Vladimiram Makarovam, kad viņš vadīja Ekonomikas ministriju. Vairākus gadus Meļņiks vadījis sabiedrisko attiecību firmu SIA "PR Plus", no 2009.gada oktobra līdz pērnā gada oktobrim bija Šķēles pārstāvis attiecībās ar medijiem. Kopš 2011. gada februāra viņš ir AS "Diena" valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!