Atkārtoti veiktās ekspertīzēs apstiprinājies, ka ierocis, ko policija atsavināja noziedzniekiem un uzskatīja, ka ar to ir nogalināts autobraucējs un uzņēmējs Arnis Šķesteris, viņa slepkavībā tomēr nav izmantots.
Atkārtotās ekspertīzes veiktas Vācijā pēc tam, kad pēc pirmajām ekspertīzēm radās aizdomas, ka ierocis varētu arī nebūt īstais. Šī iemesla dēļ arī šobrīd Šķestera slepkavības krimināllietas izmeklēšana ir nonākusi strupceļā.

Turklāt martā Rīgas tiesu apgabala prokuratūra tiesai nosūtīja divas krimināllietas, kas saistītas ar šo noziedzniekiem atņemto ieroci. Pirmā no tām ir par ieroča zādzību kādam zemessargam, kas notikusi Ķīpsalas peldbaseinā, bet otra - par nelikumīgu šī paša ieroča glabāšanu un nēsāšanu, par ko aizturēja divas personas pēc Šķestera slepkavības.

Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs pirmdien BNS atteicās no komentāriem par šo lietu un sacīja, ka informācija, ja tā netraucēs izmeklēšanu, tiks sniegta vēlāk.

Jau vēstīts, ka Šķesteri nošāva 1999.gada 14.oktobra vakarā Rīgā ar vienu šāvienu galvā un vienu krūtīs brīdī, kad viņš piegāja pie savas automašīnas. Slepkavība līdz šim nav atklāta.

Šķesteris arī bija viens no tiem diviem autosportistiem, kura vadītajai automašīnai pērnā gada jūnija beigās, trasē saduroties ar otru auto, autosacīkšu laikā Madonā gāja bojā astoņi, bet smagi cieta vairāk nekā divdesmit cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!