Foto: Publicitātes foto

Piektdien noslēdzies Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizētais nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss ''SkillsLatvia 2018'', kurā jaunieši demonstrēja savas prasmes 20 dažādu profesiju iemaņu konkursos, informēja pasākuma organizatori.

Konkursanti pārbaudīja savas prasmes starptautiskiem standartiem līdzvērtīgos uzdevumos, kuri bija jāpaveic 14 stundu laikā konkurences un pastiprinātas uzmanības apstākļos.

"Konkursa darba uzdevumi apzināti ir pietuvināti katras profesijas reālajai videi, kurā jauniešiem būs jāstrādā nākotnē. Tā ir ļoti laba iespēja piedzīvot, kā tas ir – uzsākt un realizēt darbu no nulles līdz beigām," skaidroja Latvijas Būvnieku asociācijas vadītājs Normunds Grinbergs.

Kopumā konkursā noskaidroti 60 laureāti 20 dažādos profesionālo prasmju konkursos, tostarp skatlogu dizainā un noformēšanā, tērpu dizainā, tērpu izgatavošanā, grafikas dizainā, datortīklu administrēšanā, mobilajā robotikā un elektronikā, elektriskajās instalācijās, inženierkomunikācijās, flīzēšanā, friziera darbos, ēdienu gatavošanā un citos.

Trīs profesionālās izglītības iestādes ar lielāko godalgoto vietu skaitu ir PIKC "Rīgas Mākslas un mediju tehnikums", kura audzēkņi ieguvuši trīs zelta un divas bronzas medaļas, PIKC "Ogres tehnikums", kur skolēni ieguvuši vienu zelta, divas sudraba un divas bronzas medaļas, un PIKC "Rīgas Tehniskā koledža", kuras audzēkņi saņēmuši divas zelta un pa vieni sudraba un bronzas medaļu.

"Konkurss apliecina, ka mums ir izcila profesionālā izglītība un sadarbība ar darba devējiem. Tajā katru gadu atklājam daudz izcilu talantu, prasmīgu, enerģisku un gudru jauniešu, kas godam pārstāv mūsu valsti starptautiskajos profesionālās meistarības konkursos. Īpaši priecē, ka pēc iegūto medaļu daudzuma, ja rēķina pēc iedzīvotāju skaita valstī, Latvija ir pirmajā vietā pasaulē!" teica izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Kopumā ''SkillsLatvia 2018'' prasmju konkursos, no kuriem divi notika Jelgavā, piedalījās 130 konkursanti no 31 mācību iestādes.

''Viens no lielākajiem konkursa ieguvumiem ir iespēja Latvijas talantīgākajiem jaunajiem profesionāļiem satikties ar savas nozares ekspertiem un potenciālajiem darba devējiem. Vienlaikus konkurss atlasa labākos, kuriem būs iespēja saņemt ceļazīmi pārstāvēt Latviju starptautiskajos ''EuroSkills'' un ''WorldSkills'' konkursos, kuros līdz šim Latvija uzrādījusi izcilu un konkurētspējīgu sniegumu," pauda VIAA direktore Dita Traidās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!