Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs viņa vārda nosaukšanu izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā gala ziņojumā uzskata par murgu un noliedz jebkādu saistību ar pedofiliju.
"Situācija ir jocīga, un ir grūti pateikt, no kurienes tas viss nāk.. tas ir murgs," viņš sacīja.

Alijevs nevarēja komentēt radušos situāciju un arī nevarēja pateikt, vai vērsīsies tiesu instancēs, lai aizstāvētu sava vārda godu. "Redzēsim, ko darīt. Es vēl nezinu, vai griezīšos kaut kur," viņš teica.

Skolas direktors nekad nav bijis izsaukts uz Saeimas komisiju. Šobrīd Alijevs plāno strādāt skolā.

BNS jau ziņoja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā vadītājs Jānis Ādamsons 13.aprīlī galaziņojumā nosauca sešas amatpersonas, kuras, iespējams, saistītas ar pedofilijas lietu, tostarp arī piecas jau iepriekš minētās. Vienīgā jaunā nosauktā persona bija Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs.

Alijevs dzimis 1963.gadā. Viņš studējis Latvijas Universitātes Vēstures un filosofijas fakultātē, kā arī Sverdlovskas Valsts universitātē Filozofijas fakultātē. Savukārt 1998.gadā viņš ieguvis pedagoģijas doktora grādu.

Par Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktoru Alijevs strādā kopš 1993.gada, bet pirms tam gadu strādājis Rīgas 83.vidusskolā par direktoru.

Alijevs ir "Sorosa fonda - Latvija" padomes loceklis, UNESCO izglītības komisijas loceklis un valodas programmas "LAT 2" koordinators.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!