Rīgas 45.vidusskolā radies konflikts starp skolas psiholoģi un direktoru saistībā ar iespējamu bērnu pazemošanu, informēja skolas psiholoģe Ieva Česnoka.
Viņa nosūtījusi paziņojumu Izglītības valsts inspekcijas Vispārējās un profesionālās izglītības kontroles departamentam, Vidzemes priekšpilsētas skolas psihologu metodiskās apvienības vadītājai Anitai Čudarei un sociālo pedagogu metodiskās apvienības vadītājai Lindai Danielai. Vēstulē minēts, ka skolas direktors Tālis Veismanis regulāri rupjiem vārdiem apsaukā un pazemo bērnus, turklāt izsaka viņiem seksuāli aizskarošas piezīmes.

Nākamnedēļ Česnoka plānojusi nosūtīt šādu paziņojumu arī citām bērnu tiesību aizsardzības iestādēm.

Piektdien notikušajā skolas pedagogu sēdē, kurā bija paredzēts izskatīt Veismaņa rīcību, direktors paziņojis, ka par šiem jautājumiem notiks izmeklēšana, un pametis sēdi. Savukārt vairāki pedagogi pārmetuši psiholoģei problēmas aktualizēšanu plašsaziņas līdzekļos, sacīja Česnoka. Pedagogi pauduši, ka tādējādi tiek grauts skolas tēls.

Par direktora rupjo un pazemojošo rīcību skolas psiholoģe vairākkārt saņēmusi sūdzības no bērniem un viņu vecākiem.

"Esmu runājusi par to ar skolas pedagogiem individuāli, un, lai gan viņi piekrīt, ka šādas problēmas skolā pastāv, tomēr negrib parakstīt kolektīvu sūdzību bērnu tiesības sargājošajām institūcijām, jo baidās, ka pasliktināsies skolas administrācijas attieksme pret viņiem," sacīja psiholoģe.

Viņa pastāstīja, ka 25.maijā, devusies pie Veismaņa un sacījusi, ka viņa rīcība, pazemojot bērnus, ir nepieņemama. Taču direktors sācis kliegt, izdzinis Česnoku no direktora kabineta un izrāvis no rokām viņas kabineta atslēgas. Kabinetā atradās psiholoģes personīgās mantas, tomēr direktors atteicies atslēgas atdot.

Česnoka izsaukusi policiju, kurai Veismanis rakstījis paskaidrojumu. Pēc tam viņš brīdinājis psiholoģi par atlaišanu no darba.

Veismanis atzina, ka skolā pastāv konflikts ar psiholoģi, tomēr telefoniski atteicās to komentēt.

Savukārt Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta departamenta direktoram Elmāram Vēberam par šādu konfliktu informācijas nebija. Viņš arī norādīja, ka par Veismani līdz šim nekādas sūdzības departaments nav saņēmis, tomēr paziņoja, ka skolā noteikti tiks veikta pārbaude, lai izmeklētu konfliktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!