Šī mācību gada pirmais valsts pārbaudes darbs notiks 11. maijā, kad trešās klases skolnieki liks ieskaiti ar kombinētu mācību saturu, paredz otrdien valdības apstiprinātie noteikumi par valsts pārbaudes norises laiku 2009./2010. mācību gadā.

Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātie noteikumi paredz, ka trešās klases skolniekiem būs divi pārbaudījumi, un otrais no tiem ir gaidāms 19. maijā.

Vecāko klašu skolēniem pārbaudes darbi un eksāmeni sāksies vēlāk. Proti, sestās klases skolnieki uz pirmo pārbaudi dosies 13. maijā, kad mazākumtautību skolniekiem būs jākārto pārbaudījums latviešu valodas zināšanās. Pēdējais no kopumā četriem valsts pārbaudes darbiem notiks 20. maijā.

9. klases skolnieki, kam eksāmeni nozīmēs pamatizglītības iegūšanu, pirmo eksāmenu liks latviešu valodā. Šī eksāmena rakstu daļu tie skolēni, kas mācās latviešu valodā, kārtos 26. maijā, toties mutvārdu daļu – 26., 27. un 28. maijā.

Pēdējais eksāmens pamatskolas beidzējiem paredzēts 9., 10. un 11. jūnijā. Šajās dienās eksāmens liks mazākumtautību valodās mazākumtautību izglītības programmās.

Visbeidzot, 12.klases skolniekiem eksāmenu laiks sāksies 24. maijā, kad notiks ieskaites informātikā rakstu daļā. Savukārt 24., 25. un 26. maijā ir paredzēta praktiskā daļa.

Savukārt obligātie centralizētie eksāmeni vidusskolu beidzējiem sāksies 31. maijā, un pirmais no tiem būs latviešu valodā un literatūrā tiem skolēniem, kas mācījušies latviešu valodā. Savukārt pēdējais no eksāmeniem, 18. jūnijā, rakstveidā notiks dabas zinībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!