Trūkuma vai vecāku nolaidības dēļ skolu šogad neapmeklē gandrīz tūkstotis bērnu, bet 354 skolēnus vecāki nevar piespiest doties mācīties. Izglītības valsts inspekcija apkopojusi no Latvijas skolām saņemtās ziņas par iemesliem, kādēļ skolēni neapmeklē skolas.
7.septembrī skolas neapmeklēja kopumā 2513 jeb 0,7% skolas vecuma bērnu. No tiem 549 gadījumos vecāki, galvenokārt no sociāli nelabvēlīgām ģimenēm, neinteresējas par bērnu izglītošanu. Sociālo problēmu dēļ, kad trūkums liedz bērnus sagatavot skolai, nemācās 418 bērni.

Runājot par gadījumiem, kad skolēni patvaļīgi neierodas skolā, Grīnpauks atzīmēja bīstamu tendenci, ka atsevišķi gadījumi novēroti jau jaunākajās klasēs. Agrāk šī problēma bijusi raksturīga tikai vecākiem bērniem.

Vairums no skolēniem - 728 - nav ieradušies mācību iestādēs slimības dēļ. 262 bērni kopā ar vecākiem ceļo vai atrodas ārpus Latvijas, bet 330 mācās ārvalstīs. 191 gadījumā vecāki mainījuši dzīvesvietu un vēl nav atraduši bērniem jaunu izglītības iestādi.

286 gadījumos bērni nav ieradušies skolās citu iemeslu dēļ. Starp tiem minama, piemēram, aizbraukšana no Latvijas, atrašanās cietumā. Ir arī gadījumi, kad skolēni neiet uz skolu darba dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!