Sabiedrībā plašu rezonansi izraisījusī finanšu ministra Ata Slaktera (TP) intervija ASV finanšu telekanālam "Bloomberg Television" bijis nerediģēts un neoficiāls videomateriāls, piektdien intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) ziņu raidījumam sacīja Slakteris.
Ministrs atklāja, ka viņam bijusi vienošanās ar televīzijas pārstāvjiem, ka publiski būs pieejams tikai intervijas samontētais materiāls, kas veidots no fragmentiem.


"Šis ir gadījums, kad Latvijas sabiedrība ir ļoti nopietni maldināta," skaidroja ministrs, norādīdams, ka plašsaziņas līdzekļos tika demonstrēts materiāls, kurš nav ticis samontēts. "Varbūt kāds to vēlējās izmantot kā politisko antireklāmu," LNT ziņu raidījumam pieļāva Slakteris.


Materiāls, ko "Bloomberg Television" demonstrēja oficiālajā versijā, bija "ar lielu cieņu pret mani un Latvijas valsti," sacīja ministrs, piebilzdams, ka sākotnēji intervija gan esot bijusi plānota latviešu valodā. Tādējādi viņš arī būtu varējis precīzāk izteikties.


Pagājušās nedēļas beigās un šīs nedēļas sākumā dažādos masu komunikācijas līdzekļos bija iespējams noskatīties "Bloomberg Television" žurnālistes un Latvijas finanšu ministra sarunu angļu valodā. Tajā bija redzams, ka ministrs šo svešvalodu nepārvalda brīvi un dažkārt aizmirst viņam uzdotos jautājumus.


Publiski pieejamais videomateriāls sabiedrībā radīja dažādas diskusijas par finanšu ministra kompetenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!