Saeimā opozīcijā esošās Tautas partijas priekšsēdētājs Atis Slakteris uzskata, ka valdībā vajadzētu būt pārstāvētām visām Saeimā ievēlētajām partijām, tad šādai valdībai būtu 75 deputātu atbalsts.
Lielākās opozīcijā esošās partijas vadītājs, pretēji iepriekš paustajai partijas nepatikai, intervijā laikrakstam "Lauku Avīze" teic, ka šajā valdībā par premjeru varētu palikt Einars Repše.

Slakteris intervijā pauž viedokli, ka Repšes valdība ir darbojusies neveiksmīgi. "Varbūt tā šķiet laba tiem vēlētājiem, kuri balsoja par Repši, bet Tautas partijas elektorāts nav sajūsmā par to, kas notiek valstī," saka Slakteris. Viņš atzīmē, ka daudz tiekot runāts par korupcijas un kontrabandas apkarošanu, taču reāli nekas neesot izdarīts. "Vai ir aizturēti kādi lieli kontrabandisti vai korumpētas personas, ja neskaita Āri Auderu, kas nāk no "Jaunā laika"?" taujā Slakteris un norāda, ka iepriekšējās valdības laikā esot aizturēta kontrabandas gaļas krava aptuveni tūkstoš kilogramu apmērā, bet šīs valdības laikā neesot konfiscēts neviens kilograms.

Slakteris atzīmē, ka Saeimā 75 deputāti ir no labējām partijām un vislabāk būtu, ja šīs partijas strādātu vienā koalīcijā. "Tad būtu ļoti stabila koalīcija, kas varētu nostrādāt līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām," saka Slakteris. Uz jautājumu, kādi nosacījumi nepieciešami, lai izveidotu šādu valdību, Slakteris atbild: "Vispirms jānogāž pašreizējā valdība, tad jāsēžas pie galda un jāsāk strādāt valsts interesēs." Viņš piebilst, ka tas varot notikt jebkuru dienu, jo pretrunas valdošajā koalīcijā ir pietiekami lielas.

Taujāts vai šādā valdībā par premjeru varētu palikt Repše, Slakteris saka:"Es visu laiku teicu, ka tas nav iespējams, bet tagad es tā nesaku. ja viņš atnāktu uz sarunu un atzītu, ka sarunājis pietiekami daudz muļķību, tad viss ir iespējams. Mums nav pašmērķis tikt vaļā no Repšes, lai gan nekas neliecina, ka viņš ir gatavs konstruktīvam darbam."

Tautas partijas līderis piekrīt, ka pašreizējā sabiedrības neapmierinātībā vainojama nenoteiktība, taču tajā esot vainojama valdība, nevis Saeima. "Ja Repše jūt, ka viņš ar saviem pienākumiem netiek galā, tad viņam ir jāiet prom. Jāveido jauna valdība, bet, ja nevar izveidot, tad jārīko ārkārtas vēlēšanas," saka Slakteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!