Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers turpina lielu laiku pavadīt sarunās pa mobilo tālruni, šā gada pirmajā pusgadā norunājot vairāk nekā 2,5 tūkstošus latu - visvairāk no valdības locekļiem.
No Šlesera tālruņa jūnijā arī zvanīts pa ziedojumu tālruni - Valsts kanceleja (VK), kas apmaksā mobilo telefonu rēķinus, tādējādi ziedojusi gandrīz 14 latus.

VK Komunikācijas departamenta vadītājas vietnieks Aivis Freidenfelds informēja, ka maijā Šlesers pa mobilo tālruni norunājis 514 latus, bet jūnijā - 620 latus, savukārt premjerministrs Einars Repše maijā norunājis tikai 75 latus, bet jūnijā - 99 latus.

Šlesers lielos telefona rēķinus skaidroja ar to, ka viņam diezgan daudz vajadzējis zvanīt par dažādiem jautājumiem un bijuši ārzemju komandējumi. "Zvanīšana ir nevis mans prieks, bet nepieciešamība," sacīja Ministru prezidenta biedrs. Viņš arī pauda, ka ir vienīgais ministrs, kuram nav dienesta automašīnas un šofera. Šlesers braucot ar savu mašīnu un viņam netiek segti arī benzīna izdevumi. "Savā ziņā ietaupu uz tā, ka man nav citu izdevumu," teica Ministru prezidenta biedrs.

Šlesers arī sacīja, ka nevar atcerēties, ka būtu zvanījis pa ziedojumu tālruņiem, bet atzina, ka, iespējams, zvanījis kāds no viņa bērniem. Šlesers pauda gatavību problēmu gadījumā noziedoto summu valstij atlīdzināt.

VK sniegtā informācija liecina, ka Šlesera mobilo sarunu rēķiniem ir tendence palielināties. Piemēram, janvārī par Šlesera sarunām samaksāti vien 215 lati. Pirmajā pusgadā viņš norunājis 2673 latus - piecas reizes vairāk nekā premjers, kurš pusgada laikā norunājis 554 latus.

Vienīgās amatpersonas, kurām Valsts kancelejā nav mobilo telefonsarunu limita, ir premjers un viņa biedrs. Pārējiem valdības locekļiem mobilo telefonu rēķinus apmaksā viņu vadītās ministrijas vai ministru sekretariāti.

Savukārt VK darbiniekiem sarunas ir limitētas. VK direktorei un premjera biroja štata darbiniekiem apmaksā sarunas 120 latu (bez PVN) apjomā, Ministru prezidenta biedra biroja darbiniekiem un Komunikācijas departamenta vadītājam - 60 latu (bez PVN) apjomā un pārējo departamentu vadītājiem, nodaļu vadītājiem un vietniekiem - 30 latu (bez PVN) apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!