Satiksmes ministrs, viens no LPP/LC līderiem Ainārs Šlesers, kas kritiski vērtējis Rīgas domes vadības darbu, neizslēdz iespēju 2009.gadā kandidēt domes vēlēšanās un pretendēt Rīgas mēra amatā, informē laikraksts "Diena".
Rīga svētkos esot bijusi drūma un pelēka, uzskata Šlesers. Viņaprāt, Rīgai vajadzīgs tāds vadītājs, kas pilsētu spēj izveidot par starptautisko biznesa, finanšu un tūrisma centru, "un es nebūtu tas sliktākais Rīgas mērs, lai gan tāds lēmums vēl nav pieņemts".

Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), kas no konkurences nekad neesot baidījies, varot tikai apsveikt šādas aktivitātes. Ja valdības pārstāvji jau agrāk būtu izrādījuši interesi par Rīgas tēlu, tad varbūt pilsēta būtu varējusi atļauties vairāk līdzekļu atvēlēt tās izgaismošanai gadumijā.

"Rīga stagnē, un pilsētai ir vajadzīgs mērs, kas ar savu aktīvu rīcību var aizraut citus. Ja Rīgas vadība šādi strādās, pilsētai būs vajadzīga jauna vadība," laikrakstam paudis Šlesers. Taču viņš piebilda, ka Rīgas mēram Birkam vēl ir laiks pierādīt sevi un ja viņš to izdarīšot, "tad būs iespēja strādāt ilgāk". LPP/LC jau tagad ir domes koalīcijā un no partijas ievēlētais Almers Ludviks ir viens no domes priekšsēdētāja vietniekiem. Iepriekš Šlesera mērķis bija kļūt par valdības vadītāju, taču šajā amatā tagad ir viņa partijas biedrs Ivars Godmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!