Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers iecerējis uzcelt māju kāpu aizsargjoslā, šodien ziņo laikraksts “Diena”, taču Jūrmalas dome līdz pašvaldību vēlēšanām, visticamāk, nepaspēs apstiprināt jo šim projektam trūkst vides institūciju atļauju, portāls “Delfi” uzzināja Jūrmalas pašvaldībā.
Trūkstošo atļauju dēļ divu nedēļu laikā, līdz pēdējai šī sasaukuma domes sēdei projektu varētu nepaspēt izskatīt. Šlesera mājas projekts paredz uzcelt būvi kāpu zonā, tiesa, tajā neatrodas neskarts mežs, bet gan bijušā Pumpuru kempinga teritorija, kurā bijušas gan koka mājiņas, gan ēkas uz betona pamatiem un betonētā sausā tualete, kā arī stāvlaukums.

Projekts nav guvis pašvaldības Attīstības komitejas atbalstu, un domes sēdes darba kārtībā tas nav iekļauts trūkstošo saskaņojumu dēļ.

Pašvaldība par detālā plānojuma izmaiņām ēkas celšanai kāpu aizsargjoslā varētu lemt tikai, ja Šleseram izdosies iegūt nepieciešamas vides atļaujas. Tad pašvaldība, kuru vada Šlesera partijas biedrs Juris Hlevickis, varētu arī lemt par projekta apstiprināšanu projektu.

Šlesera zemes gabala detālajā plānojumā paredzēts noteikt, ka šī zeme ir apbūvējama, lai gan tās lielāko daļu aizņem krasta kāpu aizsargjosla. Turklāt plānojums stingri nenosaka būves robežas. Projekts par detālā plānojuma izmaiņām un atļauju būvēt tomēr tiek virzīts uz priekšu, lai gan vides aizsardzības institūcijas iebildušas pret to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!