Foto: LETA
Apvienības "Par labu Latviju" Saeimas frakcijas deputāts, bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers sāks vākt deputātu parakstus, lai Satversmes tiesā (ST) apstrīdētu finansējuma samazinājumu autoceļu būvniecībai un remontam, portālu "Delfi" informēja Šlesera pārstāvis Ģirts Dripe.

Spēkā esošais likums par Autoceļiem nosaka, ka vismaz 80% no degvielas akcīzes samaksātā nodokļa tiek novirzīti autoceļu remontam un būvniecībai. Taču Saeimas atbalstītais 2011. gada valsts budžets noteikts, ka autoceļiem šogad novirzīs tikai 80 miljoni latu, norāda Šlesers.

"Valdība tikai paaugstina nodokļus un neveic nekādas strukturālās reformas. Visa piesauktā konsolidācija ir blefs. Tā vietā valdība šogad nozog vismaz 140 miljonus latu naudu autoceļiem un atņem investīciju naudu," uzskata Šlesers.

Šlesers pārliecināts, ka krīzes laikā autoceļu būvniecība ir viens no vislabākajiem veidiem kā stimulēt ekonomiku un radīt jaunas darba vietas.

Šlesers sāks vākt deputātu parakstus, lai vērstos Satversmes tiesā, jo uzskata, ka šajā gadījumā tiek pārkāpts tiesiskās paļāvības princips un tiesības uz īpašumu. Lai iesniegtu sūdzību tiesā, jāsavāc vismaz 20 deputātu parakstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!