Iespējams, kruīza kuģis "Birka Paradise", uz kura klāja vidēji var pārvadāt 1400 pasažierus, nākamgad Rīgā piestās divas līdz trīs reizes biežāk nekā šogad, pēc kruīza kuģa apmeklējuma sacīja Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Kā pastāstīja Šlesers, ir noticis liels pārsteigums, ka tieši šis kuģis, kurš parasti piestāj Tallinā, šogad ir izvēlējies Rīgu, kā vienu no saviem galamērķiem. Kuģa būvēšana pabeigta 2004.gadā un 95% no pasažieriem ir zviedri.

"Šogad kuģis Rīgā piestās piecas reizes, bet iespējams jau nākamajā gadā, tas varētu piestāt 10 līdz 20 reizes," uzsvēra Šlesers.

Kā vienu no plusiem, kas varētu ietekmēt labāku sadarbību tieši ar šo zviedru kruīza kuģi, Šlesers minēja savas tekošās zviedru valodas zināšanas. "Līdz ar to, man ir lieliska iespēja komunicēt viņu pašu valodā."

Šlesers kruīza kuģa kapteinim uzdāvināja Rīgas ostas ģerboni, kuru parasti novieto pie kapteiņa kajītes.

Kuģī ir 715 kajītes un kopā 1800 gultas. Kuģa garums ir 177 metri un augstums - 28 metri. Pērn kruīza kuģis devies 336 braucienos un kopā gada laikā pārvadājis 800 534 pasažierus. Uz kuģa strādā 220 darbinieki.

Pārsvarā kuģis dodas braucienos starp Stokholmu un Mariehamnu, bet brīvdienās uz Vizbiju un Rīgu. Tāpat tiek organizēti Ziemassvētku un jaunā gada kruīzu braucieni.

Iepriekšējos gados šī kruīza rīkotāji par savu galamērķi Baltijas valstīs bija izvēlējušies Tallinu, taču šogad nolemts braukt uz Rīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!