Jaunās partijas valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers triju partijas biedru aiziešanu no partijas saista ar Ventspils mēra Aivara Lemberga vēlmi graut Andra Bērziņa valdību no iekšpuses.
Šlesers pauda viedokli, ka Lembergs nav apmierināts ar jaunās valdības izveidošanu, jo tajā piedalās Tautas partija. Tādēļ viņš izmanto "tuvu stāvošus cilvēkus", tādus kā no partijas izstājušos Silviju Dreimani, Ingrīdu Ūdri un Imantu Stirānu, lai grautu valdību no iekšpuses.

Viņš domā, ka šo triju cilvēku aiziešana no partijas tomēr neapdraudēs valdības stabilitāti. Šlesers arī pauda viedokli, ka šie deputāti diez vai varēs palikt Jaunās partijas frakcijā, tomēr par šo jautājumu trešdien atsevišķi lems partijas biedri.

BNS jau ziņoja, ka pirmdien par atkāpšanos no JP priekšsēdētāja amata paziņoja Raimonds Pauls, kurš gan nolēmis palikt partijā.

Ja minētie trīs deputāti un Pauls pametīs arī JP Saeimas frakciju, tā vairs nepastāvēs, jo atbilstoši Saeimas Kārtības rullim frakcijā jābūt vismaz pieciem cilvēkiem. Jaunās partijas frakcijā pagaidām ir astoņi cilvēki.

Tomēr teorētiski ir iespējams frakciju saglabāt, pat ja minētie deputāti aiziet uz citiem politiskajiem spēkiem, jo, pēc Kārtības ruļļa, frakciju var veidot "ne mazāk kā pieci vienas partijas vai no viena saraksta ievēlētie deputāti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!