Ja partijas LPP/LC Rīgas mēra amata kandidāts Ainārs Šlesers kļūs par pilsētas galvu, viņš ierosinās pašreizējās Pašvaldības policijas ietvaros izveidot Tūrisma policiju, kurā varētu vērsties visi Rīgas viesi, kurus mēģina apkrāpt negodprātīgi pakalpojumu sniedzēji, portālu "Delfi" informēja partijas preses sekretārs Edgars Vaikulis.
Rīgas viesiem jau lidmašīnā un lidostā tiktu sniegta visa nepieciešamā informācija par to, kur ārkārtas gadījumā vērsties pēc palīdzības. Un tur būtu iespējams saņemt skaidrojumu angļu, krievu, vācu, franču un citās valodās, klāstījis Šlesers.

„Pavisam vienkārši. Ja taksists pieprasa 30 latus par braucienu no lidostas uz Rīgas centru, tūrists uzreiz zvanītu Tūrisma policijai, bet taksists uz ilgu laiku zaudētu privāto pārvadājumu tiesības. Vai, ja kādā klubā tūristam piebiedrojas daiļava, kas pasūta šampanieša glāzi par 700 latiem, tad tūrists tāpat zvanītu uz viņam zināmu telefona numuru, un kluba īpašnieks uz visiem laikiem zaudētu licenci,” savu ieceri skaidrojis LPP/LC pārstāvis.

Šlesers uzsvēris, ka ekonomikas straujā pieauguma gados bijām paraduši uz tūristiem raudzīties kā uz nelūgtiem viesiem. Diemžēl šo priekšstatu veicinājuši arī atsevišķi nekulturāli indivīdi. Taču rīdziniekiem jāapzinās, ka tūrisms pilsētai ir viens no galvenajiem pelņas avotiem, bet tie taksisti, viesnīcu un restorānu īpašnieki un darbinieki, kas mēģina apkrāpt tūristus, faktiski aplaupa paši sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!