Foto: LETA
LPP/LC kongresā partijas vadītāja vēlēšanās pašreizējais vadītājs Ainārs Šlesers ir gatavs piekāpties spēcīga konkurenta priekšā, bet pietiekama atbalsta gadījumā ir gatavs atkārtoti uzņemties šos pienākumus.

Šlesers sestdien LPP/LC domes sēdē pauda - ja partijas biedru vairākums lems, ka partijai vajadzīgs jauns līderis, viņš saņems arī pašreizējā vadītāja atbalstu.

"Tas var notikt, bet ar vienu noteikumu - ja kandidāts būs reāls līderis, tad es labprāt ar viņu sacentīšos," sacīja Šlesers, vēlreiz norādot, ka vēlēšanās noteikti kandidēs arī pats.

Partijas kongress notiks 16.aprīlī.

Šlesers uzrunā arī pauda, ka politiskās apvienības "Par labu Latviju" nākotne atkarīga no rezultātiem turpmākajās vēlēšanās. Pašreizējais apvienības vadītājs Ivars Kalvišķis, kurš ir uzņēmējs, zinās, kā uzstāt uz atbalstu rūpniecības atbalstam. Viņa kļūšana par apvienības vadītāju ir pareizs lēmums, jo uzņēmēju viedoklim ir jāparādās arvien biežāk.

Saeimas opozīcijā esošās PLL klātbūtne ir svarīga, jo jautājumos, kas neskar politiskus uzstādījumus, ar tās pārstāvjiem labprāt konsultējas arī koalīcijas politiķi kā "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, Zaļo un zemnieku savienības deputāts Andris Bērziņš un citi.

Par LPP/LC nākotni neesot šaubu - partija turpinās darboties tāpat kā līdz šim, spēcīgāk kā senāk uzstājot uz jau iepriekš deklarētajām vērtībām - ģimenes un bērnu politiku, kā arī uzņēmējdarbības veicināšanu, klāstīja Šlesers.

Viņš uzsvēra, ka, tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, tā meklēs sadarbības partnerus citu reģionālo partiju vidū, tāpat tā atbalsta jaunu partiju rašanos reģionos. Tas attiecoties uz biedriem, kuri nule aizgājuši no LPP/LC un vēlas radīt jaunu politisku spēku, piemēram, Jānis Vilnītis Liepājā vai Dainis Liepiņš Jelgavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!