Šonakt, dodoties izsaukumā uz Saldu, sliktā ceļa seguma dēļ avārijā iekļuva Katastrofu medicīnas centra (KMC) neatliekamās palīdzības automašīna. KMC vadītājs Mārtiņš Šics informēja, ka mediķi avārijā nav cietuši. KMC darbinieki uz Saldu bija devušies, lai glābtu cietušos reibumā izraisītā autoavārijā.
1999.gadā ražotā neatliekamās palīdzības mašīna, veicot apdzīšanas manevru ceļa Rīga-Liepāja 85.kilometrā, ietriecās nozāģēta telefona staba betona atlikumos. Automašīna negadījumā cieta, jo ceļa segumā bija iebrauktas dziļas rises, kā rezultātā neatliekamās palīdzības automašīna nevarēja noturēties uz ceļa.

Savukārt Saldus Ceļu policijas priekšnieka vietnieks Uldis Plācis sacīja, ka neatliekamās palīdzības mašīnas avāriju, visticamāk, izraisījis apledojums, kas tajā ceļa posmā bijis. Pēc Plāča teiktā, atbildīgie dienesti nevar tik ātri izsekot visām pavasara izmaiņām, tobrīd, kad notika avārija, ceļa posms bijis slidens. To neesot ņēmis vērā automašīnas vadītājs, kad veica apdzīšanas manevru, taču viss beidzies labi, jo mediķi bija piesprādzējušies.

Kā stāstīja Šics, mediķi šajā negadījumā necieta, jo bija piesprādzējušies un pēc trieciena nostrādāja drošības spilveni. Ja automašīnā esošās personas nebūtu piesprādzējušās, tās būtu guvušas smagas traumas, pieļāva Šics.

Uz izsaukumu Saldū, kur palīdzība bija jāsniedz vairākiem jauniešiem, kuri alkohola reibumā bija izraisījuši avāriju, devās ārsts traumatologs vertebelogs un automašīnas vadītājs. Pēc negadījuma uz Saldu tika nosūtīta rezerves brigāde.

KMC vadītājs informēja, ka ceļu satiksmes negadījumā cietusī automašīna ir stipri bojāta un tā būs jānoraksta. Automašīnas bilances vērtība esot 17 000 latu, tā bija apdrošināta.

Šics uzsvēra, ka visā pasaulē neatliekamās palīdzības transports ceļu satiksmes negadījumos cieš 7 - 9 reizes biežāk, salīdzinot ar citiem transportlīdzekļiem. Arī šajā gadījumā mediķi steigušies glābt cilvēku dzīvības un riskējuši ar savām dzīvībām.

"Ja mediķi uz izsaukumu dotos tādā ātrumā, kā to dara tantes, braucot uz vasarnīcu, cilvēku dzīvības neizdotos glābt," sacīja Šics, norādot, ka šajā reizē mašīna braukusi, ievērojot atļauto braukšanas ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!