Foto: F64

Sestdien slimnīcā nogādāti divi vīrieši, kuriem pēc sirseņu dzēlieniem sākusies alerģiska reakcija, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Latgalē mediķu rokās tika nogādāts 59 gadus vecs vīrietis, kam irsis iedzēla pakausī. Vīrietim sākās vispārēja ķermeņa tūska, balsenes tūska un elpošanas traucējumi. Ārsti stabilizēja cietušā stāvokli un nogādāja viņu slimnīcā.

Vidzemē trīs sirseņi iedzēluši 49 gadus vecam vīrietim. Viņam radās anafilaktiskais šoks, elpošanas traucējumi, vispārēja tūska. Ārsti stabilizēja cietušā stāvokli un vidēji smagā stāvoklī nogādāja viņu slimnīcā.

NMPD mediķi vakar Vidzemē tika izsaukti pie 42 gadus veca vīrieša, kuram bija radusies alerģiska reakcija - sākusies sejas tūska, parādījušies izsitumi uz ķermeņa, nespēks, anafilaktiskais šoks. Vīrietis bija ēdis sēņu mērci, taču nav zināms, vai alerģiskā reakcija radusies no sēnēm. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar neprecizētu, dzīvībai bīstamu alerģisku reakciju.

Kopumā pagājušajā diennaktī tika ātrās palīdzības mediķi devušies uz 1095 izsaukumiem, no tiem 213 bijuši saistīti ar traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!