Pēc sociālajos tīklos izplatītā video, kurā iemūžināta nekvalitatīva bedru lāpīšanu Rīgā, Ozolciemā ielā, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) aicina AS "Ceļu pārvalde" padomi izvērtēt par ielu remontiem atbildīgā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jāņa Zauera – Zaula atbilstību amatam, bet divi slinkie darbinieki jau ir atlaisti, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

Par to mērs paziņoja pēc uzņēmuma vadības ceturtdien sniegtajiem paskaidrojumiem par nekvalitatīvi veiktajiem bedrīšu likvidēšanas darbiem Ozolciema ielā. Divi paviršie darbinieki jau atlaisti, darbu vadītājam izteikts rājiens, bet iecirkņa vadītājam – piezīme. Par Zauera – Zaula atbilstību amatam uzņēmuma padome lems tuvākajā laikā.

"Tas izskatījās pēc sistēmiska rakstura pārkāpuma," pauda Ušakovs, komentējot internetā izplatīto video, kur redzams kā uzņēmuma darbinieki ļoti pavirši, neatbilstoši elementārām normatīvām un tehnoloģiskām prasībām lāpa bedrītes Ozolciema ielā. "Izskatās, ka viņiem ir pieredze strādāt tieši tā. Kā mēs varam prasīt atbildību no privātajām ielu uzturētāju firmām, ja uzņēmums, kurā 88,7% akciju pieder Rīgas domei, strādā šādā veidā," norāda Ušakovs.

Domes priekšsēdētājs aicina iedzīvotājus aktīvi filmēt un fotografēt līdzīgus gadījumus un sūtīt tos pašvaldībai vai viņam personīgi sociālajos tiklos: tvitterī – www.twitter.com/nilushakov, sociālajā Tīklā "Facebook" - www.facebook.com/nil.ushakov vai uz e-pastu nils.usakovs@riga.lv.

Ušakovs informēja, ka pateicoties šādai iedzīvotāju aktivitātei jau konstatēti pārkāpumi iekšpagalmu remontos, un uzņēmumiem pavasarī nāksies tos labot.

Rīgas dome arī atgādina, ka par ielu bedrēm iedzīvotāji aicināti nekavējoties ziņot Satiksmes vadības centram pa bezmaksas informatīvo tālruni 80003600.
Kopš atkušņa sākuma 25.decembrī saņemti jau 90 iedzīvotāju zvani par bedrēm. Satiksme departaments apkopoto informāciju nodod ceļu uzturētājiem avārijas bedru remontu veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!