2014. gada janvāra vidū tiks atvērta ekonomiskās klases viesnīca "Šlokenbekas muiža" kā pozitīvā nodeva Latvijas ceļu darbiniekiem.

Ceļinieki izglābuši Šlokenbekas muižu no sabrukšanas un bojāejas, ne tikai ilgus gadus pārvaldot muižas teritoriju, bet arī iekārtojot Šlokenbekas muižā pasaulē pirmo "Ceļu muzeju".

Šlokenbekas muižas ansamblis ir viens no unikālākajiem un savdabīgākajiem kultūras pieminekļiem Latvijā. Tas ir viens no retajiem nocietinātas viduslaiku muižas paraugiem Baltijā un vienīgais Latvijā, kas saglabājies līdz mūsu dienām. Tas atrodas netālu no Tukuma, cieši piekļāvies gleznainajai Slocenes upītei, Engures novada Smārdes pagasta Milzkalnes ciematā.

Katrs viesnīcas "Šlokenbekas muiža" numurs ir veltīts kādam vietējas, valsts un reģionālas nozīmes ceļam, attiecīgi, ar dažādu interjera elementu palīdzību ir domāts par numuru noformējuma - paklāji, kuros ieaustas ceļa galamērķa - novada/pilsētas tautisko tērpu brunču raksts, durvju plāksnes ar ceļa numuriem un citi elementi. Viesnīcā ir 15 numuri ar 64 gultas vietām.

Viesnīcas "Šlokenbekas muiža" atvēršana ir viena no Šlokenbekas muižas ansambļa attīstības un darbības stratēģijas 2014. - 2019. gadam iekļautajiem prioritārajiem uzdevumiem, kas veicinās Šlokenbekas muižas atpazīstamību, popularitāti, dažādos muižas kompleksa piedāvājumu un saglabās to kā kultūras mantojumu, apzinoties tā vērtību un unikalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!