Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" (LPP/LC) Saeimas frakcijas deputāts Jānis Šmits ceturtdien radioraidījumā "Frakciju viedokļi" informēja Latvijas iedzīvotājus par to, ka Saeimas deputāti tagad saņemot mazākas algas "nekā Rīgas autobusu šoferi", kā arī pauda sarūgtinājumu, ka neviens nepateikšoties parlamentāriešiem par lēmumu nākamgad "iesaldēt" deputātu algas.
Šmits radioraidījumā sacīja, ka līdz šim bija pieņemts uzskatīt, ka Saeimas deputāti saņemot lielas algas, tomēr tā neesot. "Saeimas deputāti saņem mazāk nekā Rīgas autobusu šoferis, divreiz vai trīsreiz mazāk nekā labs celtnieks," pauda deputāts.

Neskatoties uz to, Saeima pieņēmusi lēmumu "iesaldēt" deputātu algas, nākamgad tās palielinot tikai par 10%, tādejādi sedzot inflāciju. "Vai kāds mums pateiks "paldies"? Es šaubos," sacīja Šmits, norādot, ka drīzāk jau Saeima saņemšot kritiku, tostarp no tādiem cilvēkiem kā Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, laikraksta "Diena" un Sarmītes Ēlertes, kas "mistiskā veidā sapelnījusies miljonus".

Jau vēstīts, ka Saeimas deputāta alga patlaban ir 1120 lati, turklāt deputāti saņem arī piemaksas par darbu komisijās. Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju par Saeimas deputātu atalgojumu Šmits rudens sesijas mēnešos nav saņēmis mazāk par 1600 latiem pirms nodokļu nomaksas. Papildus algai Šmitam tāpat kā citiem Saeimas deputātiem ir iespēja saņemt kompensāciju par reprezentācijas izdevumiem - 123 latus mēnesī, kā arī sakaru izdevumu kompensācijas 70 latu apmērā. Šīs iespējas Šmits regulāri izmanto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!