Foto: EPA-AFI
Otrdienas rītā sniega dēļ daudzviet Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem, liecina "Latvijas Valsts ceļu" informācija.
Uz brauktuvēm veidojas apledojums un vietām sniega rises, brauktuves tiek atkārtoti tīrītas un apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Apgrūtināta braukšana pa vietējās nozīmes ceļiem ir gandrīz visā valstī. Lielāko daļu brauktuves klāj piebraukta sniega kārta, vietām uz brauktuvēm veidojas atkala, tāpēc pārvietojoties pa tiem jābūt īpaši uzmanīgiem. Šiem ceļiem ir zemākas uzturēšanas prasības, tāpēc brauktuvju pretslīdes apstrāde tiek veikta tikai paaugstinātā riska vietās.

Otrdien pa dienu visā valstī gaidāms lietus, slapjš sniegs. Gaisa temperatūra līdz +3 grādiem. Nokrišņu laikā samazinās redzamība un uz brauktuvēm var veidoties apledojums.

"Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!