Sniegs daudzviet Latvijā radījis elektrības padeves traucējumus, bez elektroapgādes atstājot ap 9946 klientu, portālu "Delfi" informēja AS "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.
Lielākoties snigšana problēmas ar elektropiegādi radīja Latvijas Centrālo un Dienvidu reģionos. Līdz pulksten 14:00 otrdien bez sprieguma bija vēl aptuveni 5033 lietotāji.

AS "Sadales tīkls" Centrālajā reģionā vēl bez sprieguma bija palikuši 80 transformatoru punkti. Visvairāk bojājumu un elektroenerģijas piegādes pārtraukumu joprojām reģistrēti Ķekavā, Baložos, Plakanciemā, Jāņupē, Bruņciemā, Ogres rajonā, Birzgales pagastā, Ādažos un Jūrmalā Priedainē.

Savukārt AS "Sadales tīkla" Dienvidu reģionā elektroenerģija vēl jāatjauno 395 transformatoru punktos. Joprojām elektroenerģijas piegāde visvairāk ir traucēta Jelgavas rajonā, kur ber elektrības ir aptuveni 1070 lietotāji. Bauskas rajonā elektroenerģiju nesaņem 640, Talsu rajonā - 1330, savukārt Tukuma rajonā 910 lietotāji.

Turpinās elektroenerģijas piegādes atjaunošanas darbi AS "Sadales tīkls" Centrālajos un Dienvidu reģionos, operatīvās izbraukuma brigādes strādā, lai pēc iespējas ātrāk atjaunotu elektroapgādi uzņēmuma klientiem.

Aktīvi novēršot sniega radītos bojājumus, bez elektrības piegādes palikušo "Latvenergo" klientu skaitu izdevies samazināt līdz 700, otrdien vakarā informēja Siksnis.

Lielākais bojājumu skaits bija Tukuma rajonā jūras līča piekrastē, un "Latvenergo" turpinot aktīvu darbību bojājumu novēršanai.

Visbiežākais bojājumu iemesls bija līnijās iekritušie koki un koku zari, kas šādā gadījumā, vai nu atslēdz, vai pārrauj līniju vadus. Remontdarbu lielākais traucēklis ir biezā sniega sega, kas būtiski apgrūtina operatīvā transporta pārvietošanos un piekļūšanu līniju bojājumu vietām.

Citi Latvijas reģioni sniega stihijas dēļ nav cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!