Foto: F64
Sniega dēļ ielas un ceļi ir kļuvuši slideni, un pirmdienas pēcpusdienā ievērojami pieaudzis satiksmes negadījumu skaits, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Ap plkst.16 Ogres teritorijā noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā cietis autobuss ar bērniem. Negadījums noticis uz autoceļa Engurnieki-Birzgale, kad autobusam, kurā brauca skolēni, pretī izslīdēja mikroautobuss, kā rezultātā notikusi abu transportlīdzekļu frontāla sadursme.

Abu transportlīdzekļu negadījumā cietuši deviņi dažāda vecuma skolēni, kuri nogādāti slimnīcā.

Kā pastāstīja viena negadījumā iesaistītā bērna māte, autobuss pēc mācību beigām vedis pa pagastu pirmsskolas un jaunāko klašu vecuma bērnus uz mājām.

Negadījumā, visticamāk, vainojams pretī braucošais mikroautobuss, kas saslīdējis un ietriecies transportlīdzeklī ar bērniem, kas tobrīd jau bija apstājies.

Negadījuma brīdī autobusā atradās no 15 līdz 20 bērniem, un neviens no tiem nav smagi cietis. Palīdzību cietušajiem bērniem ieradās sniegt trīs medicīniskās palīdzības automašīnas. Vairāki bērni guvuši vieglas traumas, un viņi nogādāti Rīgā, Bērnu slimnīcā. Pēc slimnīcā saņemtās medicīniskās aprūpes vairāki bērni devušies mājās.

Kā informēja Sadovskis, līdz plkst.20 Rīgas reģionā reģistrēti jau 133 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir vairāk nekā divas reizes vairāk nekā ikdienā. Ja līdz plkst.16 šodien bija reģistrēti 16 ceļu satiksmes negadījumi, tad pēdējo stundu laikā tas krietni pieaudzis.

Zemgales reģionā pirmdienas vakarā notikusi trīs automašīnu sadursme. Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse informēja, ka autoceļa Rīga-Liepāja 29 kilometrā notikusi trīs automašīnu sadursme, kurā ir cietuši vairāk nekā trīs cilvēki.

Policija autovadītājus lūdz būt ļoti uzmanīgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!