Foto: DELFI
Krītoši koku zari, vairāki desmiti avāriju un sabiedriskā transporta kavēšanās - tādas ir pēkšņi pirmdien uzsnigušā sniega sekas.
Lai gan pagaidām snigšanas dēļ uz ceļiem nopietnas autoavārijas nav notikušas, Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš portālam "Delfi" pastāstīja, ka avārijas uz ceļiem notiek aumaļām. Pirmdien vien pa dienu policisti saņēmuši 105 izsaukumus uz avāriju vietām. Avārijas notikušas arī otrdienas rītā, dažviet apgrūtinot satiksmi.

Policija aicina autovadītājus šādos laika apstākļos, kad sniegs apgrūtina redzamību un ceļi ir slideni, izvēlēties drošu braukšanas ātrumu un uz ceļa nezaudēt modrību.

Pilnas rokas ar darbiem sniega dēļ ir arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD). Naktī uz otrdienu glābēji saņēmuši 32 izsaukumus, kuros iedzīvotāji lūdz palīdzību sniega radīto seku likvidēšanai. 27 gadījumos glābēji devušies nocelt no brauktuvēm, trolejbusu vadiem un automašīnām smagās sniega segas dēļ nolūzušos kokus, portālu "Delfi" informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere.

Vetere portālu "Delfi" informēja, ka krītošo koku dēļ glābēji nemitīgi saņem arvien jaunus izsaukumus. VUGD noslogotības dēļ, glābēji aicina iedzīvotājus gadījumos, kad koka zari nolūzuši pagalmā un netraucē satiksmi vai neapdraud citus, ar radušos situāciju tikt galā saviem spēkiem.

Cilvēki krītošo koku dēļ pagaidām cietuši nav.

Sniega dēļ dažviet Rīgā novērojami satiksmes sastrēgumi, otrdienas rītā ievērojami kavējās sabiedriskais transports.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!