Foto: F64
Ielu un tiltu uzturēšanai ziemas un vasaras sezonā šogad kopumā piešķirti 9,3 miljoni latu, taču no šīs summas sniega izvešanai šoziem atvēlēti 305 786 lati.

Kā skaidroja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere, finansējums ielu un tiltu uzturēšanai tiek sadalīts sezonāli pa mēnešiem un uzturēšanas izdevumi uzņēmumiem ik mēnesi tiek aprēķināti pēc padarītā darba apjoma.

Lielākā daļa finansējuma - 230 657 lati paredzēti sniega izvešanai no ielām, ietvēm un krustojumiem, sniega izvešanai no sabiedriskā transporta pieturvietām atvēlēti 46 688 lati, tiltiem un satiksmes pārvadiem - 26 450 lati, bet no tuneļiem - 1991 lats.

Rīgas domes Satiksmes departaments noslēdzis ielu un tiltu uzturēšanas līgumus ar četriem uzņēmumiem - Zemgales priekšpilsētas, Ziemeļu rajona, Vidzemes priekšpilsētas un centra ielu uzturēšanu šoziem veic pilnsabiedrība "CP Serviss", Latgales priekšpilsētas ielu uzturētājs ir pašvaldības AS "Ceļu pārvalde", Kurzemes priekšpilsētas ielu uzturētājs - SIA "Roadekss".

Par Rīgas tiltiem un satiksmes pārvadiem, tuneļiem, gājēju tiltiņiem un nostiprinātajām krastmalām rūpējas SIA "Rīgas Tilti".

Jau ziņots, ka pērn, kad janvāra beigās Rīgā sasniga neparasti bieza sniega sega, tā izvešanā no pilsētas tika piesaistīti arī zemnieki. Kompensējot izdevumus, ko radīja sniega tīrīšana un izvešana no pilsētas, Satiksmes departamentam pašvaldības budžeta grozījumos tika piešķirti 3,75 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!