Foto: DELFI
Sestdien vietām Latvijā un Rīgā atkal gaidāma ilgstoša snigšana, kuras laikā sniega sega var pieaugt par 6 līdz 13 centimetriem, brīdina Valsts vides un meteoroloģijas dienests.

Sinoptiķu ziņas liecina, ka visbiezākā sniega sega pašlaik ir Alūksnē, kur tā sasniedz 60 centimetrus. Rīgu sniegs klāj 57 centimetru biezumā, bet Kolkā sasniguši 53 centimetri.

Pašlaik saskaņā ar meteorologu ziņām snieg gandrīz visā Latvijā, vietām nokrišņi ir smalka lietus un sniega veidā, gaisa temperatūra ir no -0,8 grādiem Liepājā līdz -12,5 grādiem Alūksnē. Arī Rīgā gaisa temperatūra ir noslīdējusi zem nulles un pašlaik ir -3,9 grādi.

Arī dienā Latvijā laika apstākļus noteiks ciklona ziemeļaustrumu mala, tādēļ debesis klās bieza mākoņu sega, brīžiem snigs, dažviet stipri, dienvidu rajonos iespējams arī slapjš sniegs un neliels apledojums, kā arī vietām veidosies migla.

Snigšanas vai miglas laikā redzamība dažviet pasliktināsies līdz 500 - 1000 metriem. Pūtīs mēreni stiprs austrumu, ziemeļaustrumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs no 0 līdz -5grādiem, ziemeļaustrumu rajonos -5 līdz – 10 grādi.

Ceļi būs slideni un jau šobrīd ir apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir daudzviet Kurzemē un Zemgalē, kā arī atsevišķos posmos Vidzemē un Latgalē. Brauktuves ir sniegotas, veidojas apledojums un atkala.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs, uzturēšanas darbu ietvaros tiek nodrošināta to caurbraucamība, attīrot brauktuves no sniega. Braucot pa vietējiem autoceļiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo tiem tikai atsevišķās vietās tiek veikta pretslīdes apstrāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!