Foto: DELFI

Svētdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem, kā arī reģionālajiem autoceļiem, informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos: Ainažu virzienā no Berģiem līdz Saulkrastu apvedceļam; Siguldas virzienā no Rīgas līdz Virešiem; Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Strenčiem; Uz Rīgas apvedceļiem no Baltezera līdz Saulkalnei un no Salaspils līdz Babītei; Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Pļaviņām, no Nīcgales līdz Pāterniekiem, no Varakļāniem līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Medumiem un uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem; Bauskas virzienā visa maršruta garumā; Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai; Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Nīcgalei un no Krāslavas līdz Paterniekiem; Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Liepājai; Ventspils virzienā no Kūdras līdz Strazdei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Kuldīgas, Balvu, Krāslavas, Rēzeknes un Gulbenes apkaimes.

Sākot no pulksten 1:00 naktī, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 125 ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno un sniegoto posmu kaisīšanu un tīrīšanu.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū, atgādina LVC. Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Tāpat LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!