Foto: F64
Latvijas reģionos vietām snieg un puteņo un braukšanas apstākļi ir apgrūtināti gandrīz visā valsts teritorijā, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) Satiksmes informācijas centra informācija.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo brauktuvju tīrīšanas un pretslīdes apstrādes mēri šajos laika apstākļos ir mazāk efektīvi un īslaicīgi, brīdina LVC. Snigšanas un sniegputeņa laikā būtiski samazinās arī redzamība un uz brauktuvēm veidojas piebraukta sniega kārta, apledojums un sniega sanesumi.

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir Vidzemē, Kurzemē, Latgalē un vietām arī Zemgalē. Brauktuves ir sniegotas un apledo, tās tiek tīrītas un kaisītas.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs un apledojums, ceļi tiek tīrīti un apstrādāti ar dažviet pretslīdes materiāliem, jo uz šiem ceļiem ir neliela satiksmes intensitāte un tie tiek apsaimniekoti saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem.

LVC brīdina, ka autosatiksmei nelabvēlīgi laika apstākļi saglabāsies tuvākajā diennaktī.

Trešdienas rītā valsts autoceļu uzturēšanu Latvijā kopumā nodrošina 215 "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības. Valsts centrālajā reģionā strādā 53 ziemas dienesta automašīnas, no tām 26 uztur Rīgas reģiona valsts autoceļus, informē LAU.

Vidzemē valsts autoceļu uzturēšanā iesaistītas 85 ziemas dienesta tehnikas vienības, Kurzemē strādā 43 ziemas dienesta automašīnas, Latgales reģionā brauktuves tīra un apstrādā ar pretslīdes materiālu 34 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!